x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RAZIE de amploare în brutăriile şi patiseriile din Capitală. Zeci de poliţişti verifică dacă se aplică TVA de 9%

RAZIE de amploare în brutăriile şi patiseriile din Capitală. Zeci de poliţişti verifică dacă se aplică TVA de 9%

10 Sep 2013   •   08:13
RAZIE de amploare în brutăriile şi patiseriile din Capitală. Zeci de poliţişti verifică dacă se aplică TVA de 9%

Poliţia Capitalei controlează şi verifică, marţi dimineaţă, mai multe societăţi comerciale, cu aproximativ 30 de puncte de lucru din Bucureşti, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei. Controlul are loc după reducerea TVA la pâine la 9%. Verificările vizează agenţii economici care au ca obiect de activitate fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie.

Activităţile desfăşurate de către peste 70 de poliţişti bucureşteni se axează pe legalitatea înregistrării în contabilitatea societăţilor comerciale a tuturor operaţiunilor contabile efectuate, respectiv achiziţii de materie primă (făină, drojdie, amelioratori etc.), dar şi pe comercializarea produselor de panificaţie către consumatori.

La această acţiune poliţiştii bucureşteni beneficiază de sprijinul inspectorilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, precum şi al celor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti.

×