x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razie în Centrul Vechi. Marfă în valoare de 51.000 de lei, fără acte de provenienţă, indisponibilizată de poliţişti

Razie în Centrul Vechi. Marfă în valoare de 51.000 de lei, fără acte de provenienţă, indisponibilizată de poliţişti

01 Sep 2013   •   14:52
Razie în Centrul Vechi. Marfă în valoare de 51.000 de lei, fără acte de provenienţă, indisponibilizată de poliţişti
Sursa foto: arhivafoto.ro

Marfă în valoarea de peste 51.000 de lei a fost indisponibilizată de poliţiştii bucureşteni la controalele efectuate sâmbătă noapte la societăţile comerciale din Centrul vechi al Capitalei, informează un comunicat de presă al DGPMB emis duminică, potrivit agerpres.ro.

Poliţiştii au efectuat controale pentru prevenirea evaziunii fiscale, a muncii la negru şi la gri la societăţile comerciale care au ca obiect de activitate "alimentaţie publică".

Cu această ocazie, au fost controlate zece societăţi comerciale, constatându-se comiterea a şapte infracţiuni de evaziune fiscală şi infracţiuni privind dreptul de autor şi drepturile conexe, fiind aplicată totodată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat bunuri (băuturi alcoolice şi băuturi răcoritoare) în valoare de peste 51.000 de lei, pentru care, administratorii societăţilor comerciale verificate nu au putut prezenta documente de provenienţă, precum şi suma de aproximativ 2.900 de lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii DGPMB specializaţi în investigarea fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi a infracţiunii privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

În noaptea de 30 august - 1 septembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti ai Serviciilor de Investigare a Fraudelor Sectoarele 1 - 6 Poliţie, precum şi cu inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti şi lucrători ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea evaziunii fiscale în Centrul vechi al Capitalei.

×