x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razie printre șoferii din Capitală: Zeci de amenzi pentru defecțiuni tehnice și certificate retrase

Razie printre șoferii din Capitală: Zeci de amenzi pentru defecțiuni tehnice și certificate retrase

07 Mar 2020   •   10:00
Razie printre șoferii din Capitală: Zeci de amenzi pentru defecțiuni tehnice și certificate retrase

Brigada Rutiera din cadrul Poliției Capitalei a dat amenzi în valoare de 33.500 de lei, a ridicat mai multe certificate de înmatriculare și i-a suspendat dreptul de a conduce mașina unui șofer, în urma unui control efectuat, vineri noaptea, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român.

Unui bărbat de 49 de ani i-a s-a suspendat dreptul de a mai conduce mașina pe care o deține după ce a fost surprins în trafic de polițiștii rutieri cu inspecția tehnică periodică expirată, anvelope cu alte dimensiuni decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare, modificări neomologate la motor și pozițiile stânga și dreapta spate neconforme.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține asigurare de răspundere civilă auto, are parbrizul fisurat, prezintă defecțiuni la sistemul de iluminare si nu are în dotare trusă medicală.

În urma acestor nereguli, șoferul a fost amendat cu 5.640 lei și i s-a reținut certificatului de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

Șoferul a fost depistat în trafic un timpul unei acțiuni demarate în noaptea de vineri spre sâmbătă de către polițiștii de la Brigada Rutieră împreună cu inspectori RAR.

În cadrul acțiunii s-a urmărit starea tehnică a autoturismelor/motocicletelor, iar pe parcursul nopții au fost controlate 102 autovehicule.

În total au fost aplicate 60 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 33.500 lei. Din totalul sancțiunilor, 48 au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice la sistemul de evacuare a noxelor, modificări neomologate aduse autovehiculelor și alte deficiențe tehnice, anunță Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Polițiștii au retras 21 certificate de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice constatate și a fost dispusă o suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: soferi amenzi defecțiuni tehnice capitala