Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), este audiat, miercuri după-amiază, de procurorii Parchetului general, în dosarul copilului de patru ani care a murit după ce a fost muşcat de câini vagabonzi în Bucureşti.
Audierea are loc la scurt timp după ce dosarul privind împrejurările în care a murit copilul a fost preluat, de la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, de cei ai Parchetului instanţei supreme, care continuă ancheta în acest caz.
"Prin rezoluţia din data de 4.09.2013, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, s-a dispus preluarea cauzei având ca obiect decesul minorului A. I. C. (în vârstă de 4 ani) de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică", s-a arătat într-un comunicat al Parchetului general.
Potrivit sursei citate, motivele ce au stat la baza deciziei de preluare vizează complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acestui caz.
Copilul în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.
Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.
Şase câini au fost ridicaţi de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei, unul dintre aceştia având urme de sânge, a declarat Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.
Câinele care a fost găsit cu sânge pe bot fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Fundaţia Caleidoscop în 2008, a mai spus Băncescu.
O femeie care a fost membră a Fundaţiei Caleidoscop şi a semnat formularul prin care câinele care a ucis un copil a fost adoptat în 2008 de acest ONG, angajându-se să nu îl abandoneze, spune că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident, iar ea are conştiinţa curată, potrivit stirileprotv.ro.
Pe formularele de adopţie şi revendicare scrie că Fundaţia Caleidoscop se angajează să nu abandoneze câinele, iar în cazul în care nu îl mai doreşte să îl predea Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor.