x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacţii la moartea lui Chauncey Hardy: "Ce se întâmplă cu oamenii din România?"

Reacţii la moartea lui Chauncey Hardy: "Ce se întâmplă cu oamenii din România?"

10 Oct 2011   •   07:23
Reacţii la moartea lui Chauncey Hardy: "Ce se întâmplă cu oamenii din România?"

Moartea baschetbalistului american a provocat un val de reactii, atat in tara, cat si peste hotare. Ambasada Statelor Unite a condamnat incidentul caruia i-a cazut victima Chauncey Hardy si a anuntat ca va monitoriza modul in care autoritatile romane vor trata cazul. Colegii sportivului s-au declarat socati de moartea violenta a lui Chauncey, iar presa internationala catalogheaza atacul asupra tanarului drept un gest socant, o tragedie care trece dincolo de barierele terenului de baschet.

"Nu stiu ce sa cred despre Romania, pare a fi cel mai dur loc din lume. Era un baiat care a venit aici, la doar 23 de ani, sa joace baschet, cu drag. Si acum nu mai e! Nu e in regula sa se intample asta. Ce e cu oamenii de aici?", s-a intrebat Levar Seals, unul dintre coechipierii baschetbalistului Chauncey Hardy, si el cetatean american.

Vestea mortii lui Chauncey Hardy a ajuns si la fostii colegi ai sportivului, de la Universitatea Sacred Heart din Connecticut, acolo unde acesta s-a lansat in sport.

"Era un jucator de baschet foarte bun si era cunoscut de cei mai multi studenti de aici, de la universitate. A marcat sute de puncte aici, de-a lungul carierei sale. Este inca un soc pentru foarte multa lume de aici. Este un soc!", a spus antrenorul Anthony Latina.

Si Ambasada Americana de la Bucuresti a reactionat in acest caz: "Ambasada SUA repudiaza actele de violenta si urmareste indeaproape cazurile in care sunt implicati cetateni americani".

Stirea mortii baschetbalistului a fost preluata in ziare importante ca Il Messaggero, L'Equipe, Washington Post, Daily Mail si Bild, dar si pe site-urile sportive din Ungaria, Italia, Danemarca sau Portugalia.

"Baschetbalist american mort in urma unei batai salbatice intr-un bar", titreaza tabloidul britanic The Daily Mail. Jurnalistii catalogheaza atacul asupra tanarului drept un gest socant.

Cotidianul italian Il Messaggero a scris ca sportivul a fost agresat de fani ai echipei Dinamo, invinsa, sambata, de CSS Giurgiu. "Chauncey Hardy, 23 de ani, baschetbalist al universitatii americane Sacred Heart din Connecticut, plecat sa isi caute gloria sportiva in orasul Giurgiu, din sudul Romaniei, a fost ucis intr-o altercatie in discoteca, de fani ai echipei Dinamo Bucuresti, formatie pe care Chauncey tocmai o invinsese, intr-un moment in care sarbatorea aceasta victorie alaturi de coechipierii sai. Orasul Giurgiu este pe malul Dunarii, la granita cu Bulgaria si unit cu orasul bulgar Ruse de un pod numit «Podul prieteniei». Se poate muri la 23 de ani pentru trei puncte - ce lume este aceasta?", a scris Il Messaggero.

Huffington Post il citeaza pe Dave Bike, antrenorul echipei americane la care a activat Chauncey inaintea sosirii la Giurgiu. Selectionerul sustine ca moartea tanarului este o tragedie care trece dincolo de barierele terenului de baschet.

"Baschetbalistul american Chauncey Hardy moare in Romania dupa ce a fost atacat intr-un bar", a notat si cotidianul american Washington Post, in timp ce jurnalul francez L'Equipe a precizat, sub titlul "Un jucator american decedat", ca Hardy a fost cel mai bun jucator al echipei din Giurgiu in meciul cu Dinamo, cu cateva ore inainte sa moara.

Jurnalistii CBS Sports spun ca moartea jucatorului a fost pentru ei "o veste incredibil de trista" si transmit condoleante rudelor lui Chauncey.

×