x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Record negativ în istoria examenelor clasei a VIII-a. Un elev din cinci, absent de la evaluare

Record negativ în istoria examenelor clasei a VIII-a. Un elev din cinci, absent de la evaluare

26 Iun 2012   •   14:20
Record negativ în istoria examenelor clasei a VIII-a. Un elev din cinci, absent de la evaluare

Un elev din cinci a absentat, luni, de la proba de limba romana a examenului de evaluare nationala, ceea ce reprezinta un record negativ in istoria examenelor sustinute de elevi la sfarsitul clasei a VIII-a. Potrivit ministrului interimar al Educatiei, Liviu Pop, la proba au fost prezenti 166.830 de elevi, cu 20% mai putini decat asteptarile ministerului.

Pop a dat insa asigurari ca toti elevii vor fi inscrisi in liceu, pentru clasa a IX-a fiind disponibile, anul acesta, 200.000 de locuri

Admiterea in liceu se va desfasura in doua etape. La prima dintre acestea vor participa elevii care au dat evaluarea nationala si care vor avea media de admitere calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

In a doua etapa se vor inscrie, pe locurile ramase libere, elevii care nu au dat evaluarea, admiterea acestora urmand sa se faca in ordinea descrescatoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.

×