x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Record - Ultimul drum la apă

Record - Ultimul drum la apă

de Jurnalul National    |    17 Sep 2007   •   00:00

Cea mai veche navă oceanică de pasageri din lume a pornit pe ultimul drum. Vasul Doulos, ale cărui perfomanţe sunt inregistrate in Guinness Book, va putea fi vizitat pănă la 7 octombrie in portul Hong Kong, informează presa chineză.

In vărstă de 93 de ani, vaporul cu o lungime de 130,35 metri şi lăţime de 16,6 metri este recunoscut in lumea intreagă ca cea mai veche navă oceanică de pasageri. Inginerii care o au in intreţinere şi compania proprietară - o organizaţie de caritate din Germania - au anunţat că o vor retrage din cursă după 2010.

Din 1978 pănă in prezent, Doulos a vizitat peste 100 de ţări de pe toate continentele şi a purtat pe puntea sa cel puţin 20 de milioane de pasageri. Echipajul său este format din 320 de voluntari din 50 de state şi regiuni, fiecare dintre aceştia fiind susţinut financiar de un sponsor.

 "Mandatul" voluntarilor este de doi ani, iar printre responsabilităţile lor se află şi participarea in diferite activităţi ale comunităţilor din zonele unde ancorează Doulos.

×
Subiecte în articol: verde!