x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Referendum pentru câinii fără stăpân

Referendum pentru câinii fără stăpân

de Monica Andrei Capatos    |    05 Mai 2010   •   00:00
Referendum pentru câinii fără stăpân
Sursa foto: /Jurnalul Foto

Problema maidanezilor din Capitală a stârnit reacţii diferite în rândul edililor, pentru a alege varianta corectă, oamenii care locuiesc pe raza Sectorului 1 vor fi chemaţi la o consultare publică pe această temă.



Ei trebuie să aleagă între: sterilizarea câinilor şi menţinerea lor în habitatul comunitar; internarea lor, extinderea şi înmulţirea acestor adăposturi, pe cheltuiala comunităţii sau menţinerea maidanezilor în adăpost pe o perioadă determinată de timp, astfel încât să poată fi adoptaţi de doritori, urmată, în cazul în care animalele nu sunt adoptate, de eutanasiere.

Consultarea publică va avea un caracter strict informal, întrucât Legea administraţiei publice locale permite primăriilor de sector să organizeze referendum local, doar în anumite condiţii. Nu vor fi utilizate fonduri din bugetul local.

Cetăţenii Sectorului 1 vor avea posibilitatea să-şi exercite opţiunea într-un interval de două săptămâni, în toate sediile administraţiei publice locale, unde vor avea la dispoziţie formulare de vot şi urne. Această consultare publică va avea loc în a doua jumătate a lunii iunie. Până atunci, va fi lansată o dezbatere publică, astfel încât oamenii să poată decide în cunoştinţă de cauză.

"Prin modul în care a promovat iniţiativa de eutanasiere a câinilor fără stăpân, prefectul Capitalei lansează subiectul, probabil cu scopul de a abate atenţia opiniei publice de la incompetenţa economică a guvernului pe care îl reprezintă. Pe de altă parte, asociaţiile de protecţie a animalelor susţin că ar fi portavocea unei largi majorităţi a cetăţenilor. Din păcate, nici una dintre părţi nu pare să manifeste vreo intenţie serioasă de rezolvare a problemei câinilor fără stăpân", a spus Chiliman.

×
Subiecte în articol: special