x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele Charles vine în România pe 2 iunie, prima vizită în străinatate după încoronare

Regele Charles vine în România pe 2 iunie, prima vizită în străinatate după încoronare

de Alice Petrescu    |    27 Mai 2023   •   16:22
Regele Charles vine în România pe 2 iunie, prima vizită în străinatate după încoronare
Sursa foto: Hepta

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și al Irlandei de Nord va efectua în data de 2 iunie o vizită oficială în România, unde va sta pentru aproximativ o săptămână. 

Este prima vizită în România în calitate de Rege și una dintre primele sale călătorii în afara Marii Britanii după încoronare.

În calitate de Prinț de Wales, Charles a vizitat în nenumărate rânduri România și a promovat imaginea țării noastre în lume.El s-a îndrăgostit de satele din Transilvania în 1998, atunci când a vizitat pentru prima dată România. În 2006, a cumpărat prima casă în România, o casă tradițională din satul Viscri, din județul Brașov, ulterior a cumpărat și alte proprietăți, între care o casă în satul Valea Zălanului, din județul Covasna. 

Primul monarh britanic se va întâlni, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis , apoi  își va petrece următoarele zile în Transilvania.

Pensiunile din Viscri, rezervate 100% pe perioada vizitei sale

Nu a mai rămas niciun loc de cazare la Viscri, cu doar o săptămână înainte de vizita regelui Charles, scrie Antena3CNN. Pensiunile au fost rezervate în proporție de 100% pe întreaga perioadă în care va sta suveranul britanic în țara noastră.Regele Charles va ajunge în România în data de 2 iunie. Va vizita mai multe locuri din țara noastră, inclusiv Viscri. 

Nu doar locurile de cazare din Viscri au fost rezervate în totalitate, ci și cele de la pensiunile din împrejurimi.

Chiar dacă este o vizită de înalt rang, reprezentanții casei regelui Charles din Viscri spun că acesta este o persoană simplă, pentru care nu vor pregăti nimic special. 

În această prima vizită de după încoronare nu va fi însoţit de Regina Camilla. Jurnaliștii britanici spun că e posibil să zăboveasca în Transilvania timp de o săptămână, pana în 6 iunie ceea ce înseamna că vizita regală se va suprapune cu mica vacanță de rusalii a românilor.

Charles al III-lea a fost încoronat rege al Marii Britanii la Westminster Abbey în 6 mai, la aproximativ opt luni după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

×
Subiecte în articol: regele charles viscri