x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reguli UE - Reduceţi consumul de electricitate!

Reguli UE - Reduceţi consumul de electricitate!

10 Iul 2008   •   00:00
Reguli UE - Reduceţi consumul de electricitate!

Uniunea Europeană va impune noi reguli pentru producătorii de aparate electrice, în scopul obţinerii unei reduceri de 75% a consumului de energie electrică necesar funcţionării acestor aparate pînă în anul 2020, informează AFP.



Uniunea Europeană va impune noi reguli pentru producătorii de aparate electrice, în scopul obţinerii unei reduceri de 75% a consumului de energie electrică necesar funcţionării acestor aparate pînă în anul 2020, informează AFP. Experţi din statele membre UE au adoptat luni o propunere formulată de Comisia Europeană care fixează o serie de noi norme de eficienţă energetică pentru cuptoarele cu microunde, televizoare,  calculatoarele personale şi alte dispozitive electrice sau electronice, se precizează într-un comunicat dat publicităţii marţi de la Bruxelles. Acelaşi regulament stipulează şi faptul că aparatele electronice şi electrocasnice vor trebui să ajungă la un standard de consum de 1-2 waţi/oră pînă în 2010 şi respectiv 0,5-1 watt/oră începînd cu anul 2013.

STANDARDE. Aceste noi standarde de consum vor duce la o scădere a consumului de energie electrică cu pînă la 75% pînă în 2020 şi va permite şi o reducere a volumului emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă cu nu mai puţin de 14 milioane de tone anual. Adoptarea tehnologiilor necesare pentru eficientizarea consumului aparatelor electronice şi electrocasnice implică o serie de costuri destul de reduse pentru producători, mai asigură Bruxellesul. "Iată un instrument concret care va permite UE să-şi atingă obiectivele în materie de eficienţă energetică şi de protecţie a mediului, oferind în acelaşi timp cetăţenilor europeni şi şansa de a face economii financiare", a comentat comisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs.

×
Subiecte în articol: verde!