x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Remus Borza, producătorul Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România de la Ateneul Român: Un Nobel românesc

Remus Borza, producătorul Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România de la Ateneul Român: Un Nobel românesc

21 Iun 2023   •   10:55
Remus Borza, producătorul Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România de la Ateneul Român: Un Nobel românesc

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, eveniment ajuns la a X- a ediție, a devenit datorită anvergurii, notorietății și respectabilității un proiect identitar, nu doar pentru masonerie ci însăși pentru societatea românească în ansamblul ei. Este un proiect de excepție, unic în complexitate și abordare ce reunește toate forțele creatoare de valoare ale mediului universitar, academic si cultural. Din acest motiv, încă de acum zece ani, îndrăzneam să spun despre Gală, că reprezintă un veritabil Nobel românesc. Sper ca după aceasta ediție, să fim de acord cu toții, că așa stau lucrurile.

În fiecare an, ne străduim să premiem excelența în 7 domenii vitale pentru destinul nostru colectiv. Să recunoaștem și să recompensăm cercetarea originală, actul de creație și devoțiunea în slujba patriei, onorându-i așadar pe acei români care creează valoare, care inspiră și motivează tinerele generații, care modelează destine și vieți. În această Gală, recunoaștem și prețuim munca asiduă pe care nominalizații și cei premiați au depus-o în parcursul lor profesional. Reprezintă veritabile modele pentru noi toți în efortul asumat de a redefini limitele cunoașterii. Fiecare dintre premianți reprezintă o poveste de succes unică, plină de sacrificii, dedicare și perseverență. Acești oameni nu s-au complăcut în mediocritate ci au demonstrat că cercetarea, studiul și implicit cunoașterea, nu au limite. Ei au avut curajul să-și urmeze visurile, deplini conștienți că prin ceea ce fac, creează o lume mai bună pentru noi toți.

Desigur cercetarea nu are limite, dar nici granițe. Ne bucură faptul că în marile universități, laboratoare și institute de cercetare ale lumii, regăsim români de excepție, citim despre ei în revistele de specialitate. O parte dintre ei sunt prezenți astăzi la Ateneul Român ca nominalizați și premianți. Ei nu au uitat nicio clipă că sunt români, că o parte din succesul lor se datorează și școlii românești. De aceea, suntem cu toții datori, printr-un efort asumat la nivel politic, social și mental, să creăm o nouă Românie, o Românie a elitelor, a meritocrației, a formatorilor de conștiințe și identitate națională. O Românie educată, europeană și prosperă.

 

Producatorul Galei

 

REMUS BORZA

 

Mare Maestru de Onoare Ad Vitam al M.L.N.R.

 

×
Subiecte în articol: Gala Premiilor MLNR Remus Borza