x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Remus Vulpescu, şeful OPSPI, ameninţat de Ponta: Să vorbească mai puţin. Dacă nu, găsim pe altcineva

Remus Vulpescu, şeful OPSPI, ameninţat de Ponta: Să vorbească mai puţin. Dacă nu, găsim pe altcineva

26 Sep 2012   •   08:56
Remus Vulpescu, şeful OPSPI, ameninţat de Ponta: Să vorbească mai puţin. Dacă nu, găsim pe altcineva

Ponta l-a amenintat cu demiterea pe seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu. Premierul a afirmat ca Vulpescu ar trebui sa vorbeasca mai putin si sa explice mai mult, altfel va trebui gasit altcineva care sa conduca Oficiul.

La inceputul sedintei de Guvern, Victor Ponta i-a spus ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, sa-i ceara sefului OSPSI sa vorbeasca mai putin.

"Domnul Vulpescu sa faca bine sa explice foarte clar. Sa vorbeasca mai putin si sa explice mai mult. Daca poate, daca nu, gasim un alt sef la OSPSI care poate sa explice mai clar", a avertizat Ponta.

De asemena, Ponta i-a cerut ministrului Economiei ca, in ziua de luni, sa fie pregatit atat pentru semnarea contractului cu Dan Diaconescu in cazul in care acesta are banii, dar si pentru un esec al privatizarii.

"In functie de rezultatul final, se semneaza sau nu contractul, trebuie sa prezentati luni dupa-amiaza, daca va fi cazul, strategia noastra pentru administrare speciala, plata salariilor, repornirea activitatii si tot ce inseamna pregatirea pentru un nou proces de privatizare, gandit mult mai bine decat a fost gandit cel pe care l-am preluat din mers", a afirmat Victor Ponta.

"L-am auzit pe fostul ministru de Finante spunand ca de ce nu am amanat licitatia. Totusi, de la un fost ministru de Finante care stie ce inseamna discutia in board-ul FMI a scrisorii de intentie ma asteptam la ceva mai mult, dar, ma rog, fiecare la nivelul sau", a mai spus Ponta.

Luni, premierul s-a intalnit cu ministrul Economiei si seful OPSPI, remus Vulpescu, pentru discutii legate de situatia Oltchim.

Ponta a spus ca angajatii Oltchim isi vor primi in continuare salariile si ca "circul" privatizarii companiei trebuie sa inceteze. Mai mult, Ponta a spus ca Guvernul va veni cu un plan pentru urmatoarele sase luni, astfel incat combinatul sa fie salvat.

×
Subiecte în articol: ponta vulpescu opspi privatizare oltchim