x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Repatriere - Regele heroinei a fost extradat

Repatriere - Regele heroinei a fost extradat

06 Oct 2004   •   00:00

Liderul celei mai importante retele de traficanti de droguri Florian Calin, zis Malu, urmarit international de peste trei ani, arestat in Canada, a fost extradat si predat unei escorte a IGPR.

Malu (36 de ani) a fost prins de politistii canadieni, la sfarsitul anului trecut, dupa ce a comis o infractiune. A fost eliberat, iar pe 9.12.2003 cand autoritatile romane au trimis omologilor fisa cu datele de identificare si urmele papilare Malu a fost arestat.

Florian Calin a fost dat in urmarire internationala in decembrie 2001, dupa ce politistii au anihilat reteaua de traficanti de droguri condusa si organizata de el, considerata cea mai puternica din Capitala. Potrivit politistilor de la Crima Organizata, reteaua de traficanti era formata atat din turci, cat si din romani. Acestia aduceau heroina in Romania din Turcia, tranzitand Bulgaria. Traficantii au adus in tara 25 de kilograme de drog, din care politistii au reusit sa captureze numai 3,465 de kilograme. Anihilarea retelei lui Malu a provocat, in toamna lui 2001, o adevarata criza pe piata drogurilor in Capitala, cand traficul a inregistrat "o scadere totala, aproape de zero", iar pretul unei doze de heroina s-a triplat. Florian Calin a mai fost retinut de politistii romani in vara anului 2000, dupa ce in masina lui a fost gasit un kilogram de heroina. El a fost aparat atunci de avocata Lidia Peter - arestata apoi si trimisa in judecata pentru trafic de influenta si dare de mita - , iar procurorii nu au emis pe numele lui un mandat de arestare pentru ca acesta a declarat ca nu stie in ce conditii au ajuns drogurile in autoturism. (Eduard Pascu, Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator