x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Restaurant chinezesc din Sectorul 2, închis din cauza mizeriei: „Cum se spune în chineză jeg?”

Restaurant chinezesc din Sectorul 2, închis din cauza mizeriei: „Cum se spune în chineză jeg?”

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2024   •   19:18
Restaurant chinezesc din Sectorul 2, închis din cauza mizeriei: „Cum se spune în chineză jeg?”

Un restaurant chinezesc din Sectorul 2 al Capitalei a fost închis de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Sector 2, din cauza mizeriei. Comisarii au găsit gândaci pe carne, spații neigienizate, insalubre și frigidere cu rugină și chedere rupte.

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Sector 2 (CPCS 2) a făcut un control la SC Revers Quantum SRL, deținătoarea Restaurantului Templul Soarelui din sectorul 2 al Capitalei.

Comisarii CPCS 2 au aplicat amenzi în valoare de 10.000 lei, au oprit definitiv de la comercailizare 74 kg de produse alimentare, în valoare de circa 2.000 lei și s-a decis oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor.

„Cum se spune în chineză “jeg”? Dar gândacii sunt împărțiți pe soiuri de carne? Vor avea ceva timp cei de la „Templul Soarelui APUNE” să ne explice!”, a spus Horia Constantinescu, preşedintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Echipa de control a găsit produse alimentare nesigure, fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; spații de ventilație neigienizate, cu acumulări de grăsime în strat grosier; spații de lucru insalubre: cu pereți cu vopsea exfoliată, pavimente discontinuu cu plăci de gresie sparte; gândaci vii și morți în incintă, frigidere neigienizate cu rugină și cu chedere rupte. De asemenea, se utilizau materii prime cu modificări organoleptice de aspect și miros și coșuri de gunoi fără capac și a unor ustensile neprofesionale de bucătărie, cu grad ridicat de uzură, potrivit ANPC.

Restaurantul nu avea autorizații emise de primărie, ISU, DSP.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: restaurant mizerie jeg