x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Restricții de viteză pe Autostrada București-Ploiești, unde există pericol de acvaplanare

Restricții de viteză pe Autostrada București-Ploiești, unde există pericol de acvaplanare

01 Iun 2021   •   15:10
Restricții de viteză pe Autostrada București-Ploiești, unde există pericol de acvaplanare

La kilometrul 34 al Autostrăzii București-Ploiești au fost instituite restricții de viteză, din cauza pericolului de acvaplanare. Plouă torențial și pe A1 și A2, iar pe mai multe sectoare din DN1 s-au format coloane de mașini.

Potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, plouă torențial pe Autostrada A3 București-Ploiești, fiind instituită restricție de viteză de 80 de km/h la kilometrul 34, localitatea Gruiu, județul Ilfov, întrucât există pericol de acvaplanare.

Plouă torențial pe Autostrada A2 București-Constanța, unde vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt normale, dar și pe Autostrada A1 București-Pitești, unde pe sensul de intrare în Capitală s-a format o coloană de mașini în mișcare de aproximativ 3 kilometri.

De asemenea, pe DN1 București-Brașov, pe Centura de Vest a municipiului Ploiești este coloană de mașini pe sensul către Brașov, de la kilometrul 65 până la kilometrul 66+500. De asemenea, se circulă în coloană de la limita cu județul Brașov (km. 138) până în zona centrala a stațiunii Bușteni (km 131).

Polițiștii recomandă următoarele rute alternative:

- DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești - București;

- DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești - București;

- DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște - București;

- DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

De asemenea, întrucât există pericol de acvaplanare, șoferii sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Mediafax

×