x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Restricțiile se vor ridica pe județe?

Restricțiile se vor ridica pe județe?

de Dan Constantin    |    23 Apr 2020   •   11:55
Restricțiile se vor ridica pe județe?
Sursa foto: Lucian Alecu

Deși România nu a trecut vârful de contaminare, estimat spre următoarele 2-3 săptămâni, marea problemă a devenit data la care se vor ridica restricțiile. Acesta este principalul subiect pe care s-a axat ultima comunicare făcută de Klaus Iohannis. Deja 15 mai este data de „liberare”, pe care se înghesuie politicienii să o anunțe pentru a fi apreciați de populația supusă izolării. Va fi o ridicare generaliza pe întreg teritoriul? Sunt indicii pe care le-a strecurat și Iohannis că măsura nu va fi aplicată pentru toate localitățile. Cum se vor acorda „liberările”? 

Suceava, centrul de contaminare, care are peste 2000 de cazuri, va fi tratat la fel ca județele Buzău, Gorj, Vâlcea unde sunt doar câteva zeci de cazuri  de coronavirus. Odată cu suplimentarea capacității de testare , se estimează și o creștere a cazurilor depistate pozitiv la COVID-19. Atunci, de ce dăm speranțe tuturor, anunțând și o dată clară, 15 mai, de la care începe relaxarea.

Și în Franța, Președintele Macron s-a grăbit să anunțe o dată pentru relaxarea izolării la domiciliu, care va începe printr-o deja foarte contestată reluare a cursurilor școlare. Acum, vrea să dea înapoi, și se ia în calcul o ridicare a restricțiilor pe regiuni.

×