x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Retezatul, în cursa pentru minunile naturale ale lumii

Retezatul, în cursa pentru minunile naturale ale lumii

de Alexandru Nastase    |    11 Apr 2009   •   00:00
Retezatul, în cursa pentru minunile naturale ale lumii
Sursa foto: Cristian Nistor/Agerpres

Retezatul continuă cursa pentru competiţia "Celor 7 Minuni Naturale ale Lumii". Rezervaţia din România, singura participantă din ţara noastră în această competiţie, a coborât în clasament şi are nevoie de voturile românilor pentru a intra în finală.



În competiţia internaţională New7Wonders, Retezatul este acum pe locul 19 din grupa E (păduri, parcuri naţionale, rezervaţii naturale). Şi asta după ce, în ianuarie 2009, Retezatul a fost pe locul 4 în grupa sa.

Românii îşi pot contabiliza votul la adresa
http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?first­select=5:115

şi pot posta fotografii relevante din Retezat la adresa
http://www.new7wonders..com/nature/en/nominees/europe/c/RetezatNationalParkNationalPark/mode/mywonder/.

FĂRĂ SPRIJIN DE LA CENTRU
La ce foloseşte situarea Retezatului între primele 11 candidate? "În primul rând, atragem atenţia lumii asupra faptului că suntem o destinaţie turistică, nu numai ca ţara lui Dracula sau a lui Ceauşescu, ci mai ales ca un loc care mai are bogăţii pe care alţii le-au pierdut cu mult timp în urmă: păduri naturale, urşi, lupi, râşi, păsări rare...

Ştiţi că în Anglia nu mai sunt lupi din anul 1700, iar vrăbiile sunt văzute mai rar decât acvilele în România? Având atâtea de arătat, putem să trecem mai uşor peste criza econo­mică, obţinând venituri din turism. În al doilea rând, sperăm ca autorităţile din România să acorde o mai mare atenţie ariilor protejate din ţară şi să le sprijine atât prin măsuri legislative, cât şi financiar", a declarat Zoran Acimov, directorul Parcului Naţional Retezat.

Oficialii şi responsabilii locali fac un apel şi către Ministerul Turismului, cerând Elenei Udrea să se implice în sprijinirea Retezatului în această importantă competiţie internaţională. Până acum, în lunile scurse de la începutul votării, oficialii de la Turism nu s-au arătat interesaţi de a sprijini în vreun fel candidatura Parcului Naţional Retezat.

×
Subiecte în articol: verde!