x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revendicari - Negocieri in plina greva

Revendicari - Negocieri in plina greva

de Eugenia Mihalcea    |    Florina Zainescu    |    10 Noi 2005   •   00:00

Liderii federatiilor sindicale din Educatie au negociat ieri mai bine de 8 ore cu membrii comisiei desemnate de premierul Calin Popescu Tariceanu pentru rezolvarea revendicarilor. Premierul a participat si el la negocieri, chiar daca nu a anuntat lucrul acesta de dimineata. La ora inchiderii editiei, sindicalistii nu iesisera din sala de negocieri si nu era decis daca greva va continua sau daca s-a gasit o solutie pentru a reincepe scoala.

SAH LA GUVERN. Cert e ca premierul a acceptat ieri-dimineata inceperea negocierilor cu profesorii, chiar daca initial a spus ca vor incepe discutiile numai daca se sisteaza greva pe perioada acestora. Studentii din Timisoara s-au adunat ieri in fata Universitatii de Vest si au organizat o partida de sah cu pioni umani, sub motto-ul "Guvernul doboara tot ce prinde", intentia lor fiind sa demonstreze "haosul din Executiv".

CRIZA. Invatamantul romanesc se confrunta, incepand de luni dimineata, cu cea mai ampla greva generala din 1990 pana acum, dupa ce, pentru prima data, si-au incetat simultan activitatea cadrele didactice preuniversitare, universitare, dar si studentii. Protestatarii cer, in primul rand, alocarea a 6% din PIB pentru invatamant, in 2006 (conform standardelor din Uniunea Europeana si promisiunilor electorale). Ei considera ca procentul va fi in continuare prea mic, sub 4% din PIB, chiar daca s-a decis ca acesta va fi suplimentat cu 1.800 miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: observator