x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Risc de infringement pe calitatea aerului

Risc de infringement pe calitatea aerului

de Alice Petrescu    |    15 Iun 2017   •   15:30
Risc de infringement pe calitatea aerului
Sursa foto: DIANA OROS

România a primit ieri o scrisoare de punere în întârziere în ceea ce priveşte respectarea obligaţiilor de stat membru, deoarece nu a reuşit să creeze o reţea de monitorizare a calității aerului care să respecte standardele şi cerinţele C.E. Legislaţia în acest domeniu, precum şi normele pentru un aer mai curat în Europa impun statelor membre să evalueze periodic calitatea aerului pe întreg teritoriul lor şi să ia măsuri pentru a limita expunerea cetăţenilor la poluanţi.

Idee România a fost atenţionată de Comisia Europeană în legătură cu deficienţele semnificative în ceea ce priveşte monitorizarea poluării aerului pe întregul său teritoriu. Poluarea atmosferică provoacă anual peste 25.000 de decese premature în ţara noastră.

Acest prim avertisment include reţeaua de monitorizare a unei game largi de zone şi aglomerări, precum şi toţi principalii poluanţi, inclusiv dioxidul de sulf, dioxidul de azot şi oxizii de azot, pulberile în suspensie, plumbul, benzenul, monoxidul de carbon şi ozonul, arsenul, cadmiul, mercurul, nichelul şi hidrocarburile aromatice policiclice. Scrisoarea de notificare reprezintă deschiderea formală a procedurii de infringement, Comisia având rolul de autoritate de investigare.

 

 

 

 

×