x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Robin Hood în variantă feminină

Robin Hood în variantă feminină

24 Noi 2009   •   00:00

O femeie din Germania, anagajată ca manager la o bancă din Bonn, a fost condamnată la închisoare cu suspendarea executării pedepsei, după ce a transferat bani din conturile clienţilor înstăriţi în cele ale unor persoane sărace, cu datorii, potrivit Der Spiegel.

Femeia, în vârstă de 62 de ani, care nu a reţinut nicio sumă de bani pentru sine, a fost condamnată la 22 de luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi trebuie să returneze clienţilor păgubiţi 1,1 milioane de euro.

Identitatea sa nu a fost făcută publică, ea fiind acuzată de 117 capete de acuzare pentru delapidare.

Fosta anagajată a băncii transfera bani din conturile unor clienţi înstăriţi în cele ale clienţilor săraci, ale căror conturi erau în pericol de a fi blocate din cauza datoriilor mari.

Ea şi-a derulat această activitate pe o perioadă de 14 luni, transferând aproximativ 7,6 milioane de euro. Acuzata riscă o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru fapta sa.

Femeia a încercat să retransfere banii înapoi în conturile din care îi luase, dar nu a reuşit acest lucru în totalitate, pentru că o parte din persoanele pe care le ajutase strânseseră datorii şi mai mari. Astfel, ea a transferat înapoi numai 6,5 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator