x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Româncă ucisă în Germania. Fiul de cinci ani încă o aşteaptă acasă

Româncă ucisă în Germania. Fiul de cinci ani încă o aşteaptă acasă

de Istvan Deak    |    09 Iul 2014   •   19:51
Româncă ucisă în Germania. Fiul de cinci ani încă o aşteaptă acasă

A trecut o săptămână de la crima care a îngrozit locuitorii oraşului german Osnabruck. O tânără de 25 de ani din România a fost găsită fără suflare într-o baltă de sânge într-un apartament din centrul erotic “Das Rote Haus” (Casa Roşie). Motivul crimei şi circumstanţele exacte în care s-a produs incidentul nu au fost încă elucidate. Cert este că femeia practica prostituţia într-un cadru legal şi se afla alături de un client, când s-întâmplat tragedia. Conform unei colege de lucru, tot din România, ea s-ar fi aflat în Germania de aproape un an şi jumătate. “Am lucrat împreună în Casa Roşie, dar eu am ales să plec din Osnabruck, fiindcă nu erau suficienţi clienţi. Cât timp am lucrat aici, am fost colege de cameră. Am închiriat împreună un apartament şi am aflat multe despre ea. Este vorba chiar despre apartamentul în care a avut loc crima. Ea era mama unui copil de cinci ani, pe care l-a lăsat în grija bunicii. Locuiesc undeva în sudul României. Tatăl copilului se îngrijea foarte puţin de el. Aveau mari probleme financiare acasă şi, la fel la multe alte femei din estul Europei, ea a decis să încerce să îşi ajute familia practicând prostituţia. Ea se îngrijea atât de fiul ei, cât şi de mama ei grav bolnavă. Era o fire veselă şi frumoasă. N-a avut niciodată o vorbă urâtă la adresa cuiva”, spune fosta ei colegă, pentru Neue Osnabrucker Zeitung.

În ciuda celor întâmplate, ea nu consideră că activitatea lor este periculoasă. “Nimeni nu şi-ar fi închipuit că se poate întâmpla aşa ceva într-un bordel unde este asigurată securitatea. Ea nu s-a plâns niciodată că s-ar teme de clienţii ei, că ar fi avut vreun conflict sau neplăcere cu careva dintre ei”, adaugă ea.

Suspectul principal a mărturisit

Suspectul principal a fost arestat şi a mărturisit crima comisă. El refuză să ofere o explicaţie sau un motiv pentru faptele sale. “Inculpatul, un marocan de 22 de ani, şi-a mărturisit fapta, dar nu a oferit nici un motiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Osnabruck, Frank Oevermann. Autopsia a scos la iveală că femeia a fost lovită în mod repetat în zona capului cu un obiect dur.  Cadavrul femeii a fost încredinţat de poliţie fostelor colege de lucru. “Trebuie să asigurăm cât mai repede transportul cadavrului în România. Pentru asta avem nevoie de 3.000 de euro. O să punem fiecare cât putem şi cumva o să adunăm această sumă. I-am promis mamei Lilianei că vom face tot posibilul ca ea să îşi înmormânteze creştineşte unicul copil”, a mai precizat fosta ei colegă de muncă.

Mobilul crimei: furtul?

Inculpatul  a fost ridicat de oamenii legii din locuinţa sa din Damme. Oamenii legii au stabilit că incidentul care a dus la moartea femeii a avut loc în cursul serii de miercuri, 2 iulie, între ora locală 20:15 şi 20:45. Suspectul a părăsit în grabă locuinţa, fiind văzut de mai mulţi martori. Un angajat al bordelului a descoperit corpul tinerei într-o baltă de sânge şi a alertat poliţia. O ambulanţă a ajuns în scurt timp la faţa locului, însă medicii n-au putut face altceva decât să constate decesul tinerei. “Mai multe indicii au dus câtre suspectul nostru principal, un bărbat care se află deja în evidenţele poliţiei germane. În locuinţa sa am găsit mai multe bunuri care au aparţinut victimei. Au existat şi martori care l-au plasat la locul crimei în momentul comiterii acesteia”, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al poliţiei Osnabruck, pentru Nordwest Zeitung. Iniţial, anchetatorii porniseră pe o pista falsă căutând un bărbat de vreo 30 de ani care ar fi părăsit bordelul cam în aceeaşi perioadă având pe cap o pălărie de cowboy şi o pungă de plastic în mână.

Ultimul drum

Sursa citată notează că marţi seara problema transportului cadavrului în România a fost rezolvată. “Fetele au reuşit să adune 1.300 de euro, iar restul sumei, până la 3.000 de euro, a fost achitată de patronul bordelului”, notează jurnaliştii germani. “Acum urmează doar să rezolvăm partea cu actele. Am discutat deja cu mama decedatei şi a fost angajată o firmă specializată care se va ocupa de înmormântare. Atât autorităţile germane, cât şi cele române, au fost informate.  Atmosfera în bordel este apăsătoare, dar viaţa merge mai departe şi după tragedia din 2 iulie. Fetele trebuie să îşi câştige banii în continuare”, a declarat un responsabil al bordelului “Das Rote Haus”. Dorothee Thurnau de la centrul de consiliere a prostituatelor din Hanovra, “Phoenix”, consideră că în realitate angajatele din Estul Europei care oferă plăceri sexuale în Germania nu sunt de fapt victime. “Eu nu spun că nu există cazuri de trafic de persoane sau constrângeri, dar cele mai multe prostituate îşi fac treaba de bunăvoie şi absolut nesilite de nimeni. Ar fi complet greşit ca noi să considerăm bordelul ca principal vinovat pentru cele întâmplate. Un astfel de incident se putea întâmpla şi într-o cârciumă sau un restaurant”, spune Dorothee.

Închisoare pe viaţă?

“Depoziţiile martorilor, camerele de supraveghere şi obiectele sustrase victimei l-au obligat pe învinuit să îşi mărturisească fapta. Vrem să încheiem cât mai repede rechizitoriul, astfel încât cazul să ajungă pe mâna instanţei. Noi plecăm de la încadrarea de crimă, faptă pentru care inculpatul riscă chiar şi închisoarea pe viaţă, însă se poate lua în calcul şi încadrarea de lovituri cauzatoare de moarte, pentru care riscă până la zece ani de închisoare”, a declarat Alexander Retemeyer, purtător de cuvânt al Procuraturii Osnabruck. “În urma Lilianei au rămas în România nu doar o mamă îndoliată, ci şi un băieţel de cinci ani care încă îşi aşteaptă mama acasă”, scriu în încheiere jurnaliştii germani.

×