x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romancele fac legea la Paris

Romancele fac legea la Paris

25 Sep 2004   •   00:00

Frumusetea fetelor din tara noastra i-a determinat pe italienii de la Fiat sa angajeze 10 romance pe post de hostess la Salonul Parizian.

CATALIN FAINISI - Paris

Lasand la o parte masinile de ultima generatie prezente la Paris, nu te poti abtine sa nu privesti stupefiat concursul producatorilor de a aseza langa acestea cele mai frumoase fete, venite din toate colturile lumii. La un moment dat, te intrebi daca sunt si romance la Salon, iar surpriza vine cand nici nu te astepti. Nu mica mi-a fost mirarea cand, trecand pe langa standul Fiat de la "Mondial de L’Automobile", am auzit fetele care pozau cat mai frumos camerelor vorbind limba romana. Am intrebat in stanga si in dreapta si am aflat ca este vorba despre 10 fete din Romania, care au fost angajate de producatorul italian pentru a scoate in evidenta cat mai bine ultimele modele Fiat.

PREMIERA. Fetele au fost foarte deschise si au vorbit despre aventura lor la Paris. "Persoana care s-a ocupat cu realizarea standului a venit special in Romania pentru casting. A auzit el ca fetele de la noi sunt frumoase si s-a gandit sa ii dea pe spate pe vizitatori", spune in gluma Raluca, una dintre hostess. Programul fetelor va consta in 10 zile de expozitie, dupa care se vor intoarce in tara. "Este primul Salon de la Paris la care particip, desi am fost la toate expozitiile de la Bucuresti. E normal sa am emotii, la fel ca si celelalte colege", completeaza Raluca. Grupul de romance de la Fiat este completat de alte 10 modele de top, care au de obicei contracte cu marile case de moda de la Milano. Este de remarcat faptul ca standul Fiat este cel mai asaltat de fotografi, care au vazut in conationalele noastre modelele perfecte pentru realizarea unor imagini de mare efect. Astfel, frumusetea romancelor si-a pus amprenta si pe Mondialul francez, organizatorii fiind decisi, se pare, sa le "convoace" si la urmatoarele expozitii.

Noutati pe banda rulanta la Nissan

Unul dintre producatorii care si-au facut bine temele pentru Salonul de la Paris este Nissan, care a venit aici cu patru automobile noi, dintre care unul este prototip. Astfel, japonezii au dezvaluit in Franta ultima generatie a celebrului "off-road", noul SUV Pathfinder, roadster-ul sportivului Z350 si inovativul Tone, un prototip ce imprumuta elemente de la Micra.

PUTERE. Nissan Patrol este cunoscuta in lume drept una dintre cele mai puternice masini de teren, alaturi de Toyota Land Cruiser. La Paris, ea vine cu o noua infatisare impozanta si cu un interior mult mai luxos, la care contribuie un panou de comenzi de ultima generatie. Principala atractie la Patrol ramane motorizarea, care este alcatuita din doua propulsoare puternice. Primul este un turbo diesel de 3 litri, ce dezvolta 160 de cai putere, in timp ce al doilea intra in categoria "benzinarelor", are o cilindree de 4,8 litri, ce este capabila sa arunce in scena 180 de cai putere. Nu este de mirare faptul ca acesta este un model de succes in Europa, din moment ce pe soselele "Batranului Continent" circula aproximativ 42.000 de Patrol-uri.

SUV. Pathfinder este o masina ce va fi construita in Spania si va fi comercializata incepand cu anul viitor. Scopul sau este acela de a contribui decisiv la intarirea pozitiei de lider a lui Nissan pe piata 4 x 4. Este vorba de o masina cu un motor destul de bun (2,5 litri turbo diesel si 174 CP), tractiune integrala automata, care alege modul de cuplare a rotilor in functie de conditiile soselei si cu dotari interioare de prima clasa. De asemenea, masina beneficiaza de camera video pentru parcare disponibila, in premiera, pe modelul Primera si de sistemul de deschidere a usilor si de pornire a motorului fara cheie.

MINUNILE ALFEI ROMEO

La fiecare Salon din lume, italienii de la Alfa Romeo impresioneaza atat prin masinile deosebite, cat si prin cele mai frumoase femei. La Mondial ei n-au facut, de asemenea, nici o concesie si au ales numai crema fotomodelelor. Alaturi de noua versiune a Alfei 147, vizitatorii intalnesc doua fete minunate, frantuzoaicele Mina si Stephanie. Cea de-a doua poate fi considerata, de departe, cea mai frumoasa de la Salon, majoritatea ziaristilor privind-o uimiti minute in sir.

Nici Lancia nu se lasa mai prejos, oferind vizitatorilor o priveliste incantatoare. De asemenea, unul dintre cele mai spectaculoase standuri este cel de la Suzuki, unde japonezii au transformat in sirene sase supermodele, care au incantat, de asemenea, privirile celor care au trecut prin zona.
×
Subiecte în articol: observator paris