x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România 2014. Cu PĂDUCHII la ŞCOALĂ

România 2014. Cu PĂDUCHII la ŞCOALĂ

30 Sep 2014   •   17:24
 România 2014. Cu PĂDUCHII la ŞCOALĂ

Un număr de 172 de elevi au fost depistat cu păduchi în urma controlului epidemiologic realizat în unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi, la fiecare început de an şcolar, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, a anunţat azi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu. 

Potrivit acesteia, 287 de elevi au fost depistaţi cu boli infecţioase sau parazitare pe care le pot transmite şi colegilor. Astfel, 64 aveau angine, 42 alte diverse boli infecţioase, 172 aveau pediculoză, păduchi, în timp ce alţi doi au fost diagnosticaţi a avea scabie, râie. Alţi opt elevi au fost depistaţi cu alte boli parazitare. 


Ipoteză controversată. Selfie-urile favorizează răspândirea păduchilor
Au fost verificate doar 299 de unităţi de învăţământ dintre cele peste 400 existente pentru că în mediul rural nu există reţea de medicină şcolară, iar medicii de familie efectuează opţional controlul epidemiologic. 

Sute de elevi depistați cu păduchi în școlile şi grădiniţele din judeţul Prahova
În cele 299 de unităţi de învăţământ sunt 61.534 de elevi înscrişi, dar controlul epidemiologic s-a făcut la doar 57.836 elevi. 

"Elevii găsiţi bolnavi au fost îndepărtaţi deocamdată de la cursuri şi, în funcţie de afecţiunea depistată, au fost trimişi să se trateze. Se vor întoarce la cursuri doar când nu vor mai suferi de o boală infecţioasă sau parazitară care poate fi contagioasă", a spus Iordăchescu.



×
Subiecte în articol: elevi paduchi galati elevi paduchi