x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România donează 11 ambulanțe Ucrainei

România donează 11 ambulanțe Ucrainei

25 Mar 2022   •   14:30
România donează 11 ambulanțe Ucrainei

România va dona 11 ambulanțe de tip A și B autorităților din Ucraina, în contextul gestionării situației generate de agresiunea rusă, a decis vineri Guvernul.

11 ambulanțe tip A și B din serviciile județene de ambulanță și din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență vor fi donate, în urma decizie de vineri a Guvernului, și vor intra din domeniul privat al statului român în Lviv Regional Base of Special Medical Supply din Ucraina.

„Este o donație făcută către autoritățile din Ucraina, potrivit unui memorandum pe care Guvernul l-a aprobat și a răspuns în acest fel solicitării autorităților din Ucraina de a acorda asistență internațională în contextul gestionării situației generate de agresiunea militară rusă”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, Guvernul a aprobat vineri ajutorul financiar de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

„În privința Republicii Moldova, a fost aprobat proiectul de lege pentru ratificarea acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova”, a spus Cărbunaru.

Acordul a fost semnat în februarie la Chișinău, când a avut loc ședința comună a celor două guverne.

 

×
Subiecte în articol: ambulante ucraina