x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România donează Coreei 450.000 de doze de vaccin Moderna

România donează Coreei 450.000 de doze de vaccin Moderna

19 Aug 2021   •   20:00
România donează Coreei 450.000 de doze de vaccin Moderna
Sursa foto: Hepta

România donează Republicii Coreea 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 livrate de compania Moderna, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de joi.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat joi o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Coreea, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Moderna”, anunță Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, transportul se asigură, după caz, de către partea coreeană sau de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională Tarom, și va fi coordonat de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile coreene și Comisia Europeană, după caz.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccin Moderna