x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 17 iulie 2004

Romania in 5 minute - 17 iulie 2004

17 Iul 2004   •   00:00

Gardian impuscat

Un gardian public in varsta de 23 de ani s-a sinucis in noaptea de joi spre vineri, cu pistolul din dotare, in timpul serviciului la baza de aprovizionare a Statiei de carburanti din Moinesti, judetul Bacau. Cadavrul lui Constantin Mares a fost gasit ieri-dimineata de un angajat al societatii. (Mediafax)

Schimbare - Protectia Consumatorilor are un sef nou

Eduard Gabriel Matei este noul Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). El a facut parte din echipa Rovanei Plumb, fostul sef al ANPC, inca de la inceput, avand functia de subsecretar de stat. "Voi continua toate proiectele si programele incepute si vreau ca institutia noastra sa fie cunoscuta si de acum inainte printr-o activitate derulata cel putin la aceiasi parametri", a spus proaspatul presedinte al ANPC. (Monica Andrei)

Vrancea - Tentativa de mituire a sefului Garzii Financiare

Administratorul sirian al unei societati constantene a fost prins in flagrant joi, incercand sa-l mituiasca cu 4.000 de dolari pe seful Garzii Financiare Vrancea, transmite Mediafax. Joi, politistii si comisarii Garzii Financiare Vrancea au oprit pe DN 2 doua tiruri in care se aflau 150 de bovine. In urma controlului s-a stabilit ca transporturile erau ilegale, astfel ca animalele au fost confiscate. Mai tarziu, comisarul-sef al Garzii Financiare Vrancea a anuntat Politia ca a fost sunat de un sirian care i-a spus ca este proprietarul bovinelor si care i-a promis 4.000 de dolari in schimbul animalelor. Politistii au sesizat procurorii pentru realizarea flagrantului. In jurul orei 19:00, sirianul si seful Garzii Financiare s-au intalnit la un restaurant. In momentul in care sirianul ii dadea comisarului banii au intervenit anchetatorii. Sirianul a fost retinut pentru dare de mita.

Demiteri - Scandal la Roman Brasov

Actionarul majoritar al uzinei Roman SA, Ioan Neculaie, a fost exclus de catre membrii Consiliului de Administratie al Pro Roman din acest for de conducere, in urma conflictului generat de prelarea de catre Neculaie a 80% din actiunile societatii. La randul sau, Neculaie i-a exclus pe cei patru contestatari din Adunarea Generala a Actionarilor, ieri, acestia ramanand in CA deocamdata. Omul de afaceri brasovean, patron al echipei FC Brasov, considera ca societatea Pro Roman care administreaza parcul industrial Roman ii apartine si va continua productia de camioane fara ajutorul politicului. (Libiu Mateescu)

Arad - American batut crunt de necunoscuti

Un roman in varsta de 26 de ani, stabilit in Statele Unite ale Americii si venit sa-si viziteze rudele la Arad, a ajuns la spital, fiind operat, dupa ce doi necunoscuti i-au blocat masina pe un drum si l-au batut crunt, dupa care au disparut, transmite Mediafax. Adrian Bodea, stabilit de aproape sapte ani in SUA, a venit in tara sa-si vada rudele. In noaptea de marti spre miercuri, in timp ce venea cu masina de la Timisoara, o masina care venea din sens opus i-a facut semn cu farurile. Tanarul a declarat ca masina i-a blocat calea si din ea au coborat doi barbati care l-au batut. Bodea a ajuns la Spitalul Judetean din Arad, unde a fost operat.

Minerit - Peste 8.000 de angajati vor fi concediati

Numarul persoanelor care vor fi concediate din 12 unitati miniere subordonate Ministerului Economiei si Comertului, stabilit la inceputul anului, va fi majorat cu aproape 1.500 de angajati, au declarat agentiei Mediafax, surse din minister. Cei mai multi angajati vor fi concediati de la CN Huilei Petrosani si CN a Metalelor Pretioase si Neferoase Remin Baia-Mare (cate 1.700 persoane), CN Cuprului, Aurului si Ferului Minvest Deva (1.600 persoane) si SN Carbunelui Ploiesti (1.250 persoane).

Neamt - Seful SEIP a fost eliberat din functie

Seful Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei (SEIP) Neamt, comisarul-sef Ioan Ouatu, a fost eliberat din functie, iar alti trei subordonati ai acestuia au fost sanctionati, in urma unui control dispus de ministrul Administratiei si Internelor. Corpul de Control a evaluat modul de desfasurare a activitatii in cadrul SEIP Neamt. In urma acestui control, ministrul Saniuta a dispus eliberarea din functie a sefului SEIP, comisarul-sef Ioan Ouatu, "pentru carentele manifestate in actul managerial si lipsa de control asupra subordonatilor".

Investitii - Daimler-Chrysler, la Cugir

Nemtii de la Daimler-Chrysler au sosit la Cugir pentru amplasarea noii investitii unde s-a intalnit cu presedintele Consiliului Judetean Alba, Teodor Atanasiu, si cu primarul orasului, Adrian Teban, care si-au exprimat disponibilitatea de a sprijini plasarea, in Cugir, a unei noi investitii straine. Delegatiei germane i-au fost prezentate mai multe variante de amplasare a viitoarei investitii pentru extinderea activitatii firmei Star Transmission, care produce roti dintate si piese pentru cutiile de viteza. In urma intalnirii de ieri, partea germana urmeaza sa studieze oferta facuta si sa-si precizeze pozitia. (Lucian Dobrater)

EDITIA a II-a

Olimpici romani - Matematicieni premiati la Atena

Lotul olimpic de matematica al Romaniei a obtinut sase medalii la cea de 45-a editie de a Olimpiadei Internationale de Matematica de la Atena, informeaza Rompres. Singura medalie de aur a fost castigata de Andrei Negrut, elev in clasa a XII-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti. Alte patru medalii de argint au fost obtinute de Andrei Stefanescu, Gabriel Kreidler (Colegiul "Tudor Vianu"), Cristian Gratie (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Bogdan Andrei Ungureanu (Colegiul National "Traian" din Drobeta Turnu-Severin). Andrei Zahariuc, de la Liceul Teoretic "George Bacovia" din Bacau a primit medalia de bronz. (C.P.)

Escroci - Doi romani, arestati la Riga

Politia letona a arestat, la Riga, doi cetateni romani care aveau asupra lor 200 de carduri bancare false. Cei doi, un barbat de 31 de ani si o femeie de 21 de ani, au fost prinsi in momentul in care incercau sa retraga bani de la un bancomat din centrul capitalei. Potrivit autoritatilor, cei doi au reusit sa efectueze 220 de tranzactii in ultima saptamana si au sustras peste 3.000 de euro. Romanii risca acum pedeapsa cu inchisoarea de la 5 la 15 ani. (Dana Ciuraru)
×
Subiecte în articol: observator garzii financiare