x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in 5 minute - 26 iunie 2007

Romănia in 5 minute - 26 iunie 2007

26 Iun 2007   •   00:00

Primarul Videanu a anunţat că Primăria Romei va construi la Bucureşti un centru pentru minorii romăni scoşi la cerşit.

Proiect 12:51

BUCUREŞTI. Primarul Videanu a anunţat că Primăria Romei va construi la Bucureşti un centru pentru minorii romăni scoşi la cerşit.

BOTOŞANI. Un copil de 6 luni a murit in urma unei intoxicaţii cu nitriţi, după ce a mama lui i-a dat să bea ceai preparat cu apă din făntănă.


Alertă 12:56

COVASNA. Primarul comunei Ozun, Raduly Istvan, a anunţat că locuitorii din mai multe sate se plăng că sunt terorizaţi de urşi, care au ajuns să se plimbe prin livezi şi curţi. Preşedintele CJ Covasna, Demeter Janos, spune că in ultimii ani animalele sălbatice au provocat pagube insemnate.

ACCIDENTE. Un tănăr motociclist bucureştean a murit pe drumul care face legătura intre staţiunea Costineşti şi şoseaua Constanţa - Mangalia, după ce a pierdut controlul direcţiei, iar bolidul său Kawasaki a ieşit de pe carosabil. Şi la Arad un student a murit in urma unui accident de motocicletă.


MINISTRUL EDUCAŢIEI - Testele naţionale vor fi desfiinţate

Testele naţionale, promovate in 2007 de 78% din elevi, reprezintă in opinia ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, un sistem de evaluare nepotrivit. "Examenul insuşi este anacronic şi va fi desfiinţat in perioada următoare prin pachetul nou de legi. Prima generaţie care va intra in gimnaziu, după ce va fi implementat acest pachet de legi, va fi şi prima care nu va mai avea parte de acest examen", a spus Adomniţei. (L. Toma)


Decizie - BNR reduce dobănda

Banca Naţională a Romăniei a redus dobănda de politică monetară pentru a patra oară in acest an, de la 7,25% la 7%, şi a menţinut cotele rezervelor minime obligatorii. Banca a subliniat necesitatea prudenţei in faţa politicii fiscale prociclice şi a deficitului extern in urcare. Următoarea şedinţă de politică monetară a BNR va avea loc la 31 iulie.




TIMIŞOARA - Tablouri in pericol din cauza muzicii

Tablourile din colecţia Corneliu Baba riscă să se prăbuşească de pe simezele Muzeului de Artă din Timişoara din cauza decibelilor muzicii care răsună seara pe terasele din Piaţa Unirii. Situaţia a fost reclamată de directorul instituţiei, Marcel Tolcea. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a spus că va solicita Consiliului Local Timişoara, care a autorizat terasele, să le interzică patronilor să mai pună muzică la maximum. (Rompres)


DOCUMENTAR - "Regăsire", la Muzeul Ţăranului

De Ziua Internaţională a Naţiunilor Unite in Sprijinul Victimelor Torturii, Fundaţia ICAR vă invită la premiera documentarului "Regăsire", ce va avea loc astăzi, la ora 18:30, in sala "Horia Bernea" a Muzeului Ţăranului Romăn. Documentarul işi propune să ofere o dimensiune diferită a vieţii supravieţuitorilor gulagului romănesc după experienţa inchisorii şi a torturii. Găndit sub forma unor mărturii, documentarul a fost filmat la Centrele de Reabilitare medicală şi psiho-socială ale Fundaţiei ICAR. (Mihai Ştirbu)


Candidaturi CNI - Respinşi pentru incompatibilitate

Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat ieri că printre candidaţii respinşi pentru funcţia de membru al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), pe motiv de incompatibilitate, se află Viorica Costiniu, Horaţius Dumbravă, Azis Şeila şi reprezentantul "SoJust", Adrian Toni Neacşu. Din partea societăţii civile, parlamentarii l-au ales pe reprezentantul Tranparency International, Răzvan Codru Vrabie. Au mai fost validaţi consilierul personal al primarului Capitalei, Marian Zlotea, dar şi naşa Monicăi Macovei, Alice Elena Drăghici.



ARAD - Morminte profanate de satanişti

Membrii unei organizaţii de extremă dreaptă din Sibiu au distrus două morminte din cimitirul arădean "Eternitatea", după ce au consumat băuturi alcoolice. Profanatorii au fost surprinşi de paznicul cimitirului, dar numai unul dintre ei a fost reţinut. Poliţiştii l-au identificat, fiind vorba de George H. (21 de ani), din Lipova. Acesta le-a arătat oamenilor legii un tatuaj pe care il are pe spate şi care reprezintă un semn al sataniştilor. Ceilalţi membri ai grupului, care au fugit, sunt căutaţi de Poliţie. (Andrei Ando)


100.000 de euro - Primii nominalizaţi la Premiul Fundaţiei Umaniste

Pictoriţa Alexandra Nechita, supranumită "Micuţa Picasso", regizorul Cristian Mungiu, căştigător al Palme d’Or la Cannes, şi conf. dr. Florin Mihălţan de la Institutul de Pneumofiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti sunt primele trei propuneri in competiţia lansată de Fundaţia Umanistă "Dan Voiculescu" pentru romănul care a dăruit cel mai mult naţiunii. Premiul anual al Fundaţiei este in valoare de 3 miliarde de lei vechi, iar selecţia propunerilor este făcută de Academia Romănă. Pentru informaţii şi alte propuneri, vizitaţi http://pfudv.ince.ro/ sau www.fudv.ro .


MEDICAMENTE - Nicolăescu promite compensări 90%

Compensări mai mari la medicamente şi alocarea de fonduri consistente pentru proteze auditive şi stomatologice. Acestea au fost promisiunile făcute ieri pensionarilor de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la intălnirea cu vicepreşedintele Federaţiei Pensionarilor, Preda Nedelcu. Nicolăescu a anunţat că va căuta o soluţie pentru compensarea cu 90% a unei liste căt mai mari de medicamente. (O.A.)

×
Subiecte în articol: observator