x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in 5 minute 28 august 2007

Romănia in 5 minute 28 august 2007

de Jurnalul National    |    28 Aug 2007   •   00:00
Romănia in 5 minute 28 august 2007
Sursa foto: CONSTANTIN CIOBOATA/

Un bătrăn care vine săptămănal la sediul PNL din Capitală a fost bruscat ieri de doi SPP-işti.

17:04

Armată

CONSTANŢA. Convoaie de maşini de luptă şi logistică militară au plecat spre poligonul Babadag pentru un exerciţiu romăno-american.

BACĂU. Doi muncitori au murit pe un şantier de construcţii după ce malul unui şanţ s-a surpat, iar oamenii au fost prinşi sub pămănt.

17:09

Droguri

PRAHOVA. Tribunalul a arestat trei bărbaţi acuzaţi că achiziţionau pastile ecstasy, cocaină şi cristale MDMA, pe care le revindeau apoi. Potrivit procurorilor DIICOT, Adrian Şerban şi Răzvan Bratu işi procurau drogurile din străinătate, iar Mihai Bogdan Petcu de pe piaţa din Capitală.

ANI. Consiliul Naţional de Integritate a respins 15 dosare de candidatură pentru funcţiile de preşedinte şi de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, printre acestea aflăndu-se şi cel al şefului Transparency International Romănia, Victor Alistar. Doar 13 dosare au fost acceptate.

FLAGRANT - Heroină prin "metoda sărutului"

Două tinere in vărstă de 24 de ani care au incercat să furnizeze heroină unor deţinuţi din Penitenciarul Colibaşi au fost prinse ieri de poliţiştii piteşteni. Femeile veniseră la inchisoare să-şi viziteze iubiţii deţinuţi aici. Rămănănd in intimitate, ele au incercat să dea prin sărut iubiţilor căte 5 grame de heroină, dar au fost prinse in flagrant. Tinerele au fost arestate pentru 29 de zile. (Mara Răducanu)

RAST - DOLJ - Casele sinistraţilor, fără acoperişuri

25 de case nou-construite pentru sinistraţii din localitatea doljeană Rast au rămas fără acoperişuri din cauza văntului puternic care s-a abătut asupra satului duminică noapte. "A fost o furtună foarte puternică. A luat acoperişul de la două locuinţe ANL, care şi aşa sunt făcute prost, iar restul au fost acoperişuri de la case in construcţie", a declarat primarul Iulian Silişteanu, citat de Mediafax.

PROIECT - Armele neletale, mai greu de obţinut

Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut ieri, intr-o şedinţă la care au participat şefii Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, inăsprirea condiţiilor de deţinere şi folosire a armelor neletale şi o analiză a incidentelor in care acestea au fost utilizate. "In prezent, orice cetăţean, indiferent de starea de sănătate sau antecedente, poate obţine o arma cu gaze sau aer comprimat. Ce e mai grav este că nici o abatere la regimul acestor arme nu este incriminată ca infracţiune", a susţinut ministrul.

SEVERIN - Accident rutier cu cinci victime

Doi oameni au murit, iar alte trei persoane au ajuns in stare gravă la spital in urma unui accident rutier produs ieri după-amiază pe DN6, in apropiere de Drobeta Turnu-Severin. Trei maşini au fost implicate in coliziune. Potrivit poliţiştilor, accidentul s-a produs din cauza unei depăşiri neregulamentare. Traficul rutier in zonă a fost blocat aproape o oră, formăndu-se cozi de căţiva kilometri. (Mediafax)

INTERNE - Se caută pompieri

Incepănd de azi, toţi cei care doresc să devină pompieri işi pot depune dosarul pentru a doua fază a concursului de incadrare a posturilor de subofiţeri. Potenţialii candidaţi sunt aşteptaţi pănă la 7 septembrie pentru a depune cererile de inscriere. La concurs s-au scos 7.097 posturi de subofiţeri şi 61 de posturi de personal contractual. Examenul constă in evaluarea psihologică şi a performanţelor fizice, proba practică de conducere a autovehiculelor şi proba scrisă. Mai multe informaţii pe www.igsu.ro. (Alina Gavrilă)

HUNEDOARA - Infometată de propria mamă

O tănără de 21 de ani din municipiul Hunedoara care suferă de afecţiuni psihice a fost găsită in stare gravă de subnutriţie, inchisă intr-un apartament, iar mama ei este cercetată pentru punerea in primejdie a unei persoane aflate in neputinţa de a se ingriji. "Avea o plagă la cap şi starea ei era degradată (...) Mama tinerei o are in ingrijire şi beneficiază de ajutor de la stat in acest sens", a spus şeful Poliţiei municipiului Hunedoara, comisarul-şef Nicolae Petruş. Fata a fost dusă la spital, iar asistenţii sociali au demarat o anchetă.

DEVA - Trafic feroviar blocat de un tir

Mii de călători din nouă trenuri - Intercity, Accelerat şi Personal - au aşteptat ore in şir in trenuri şi in gări din zona Deva, după ce un tir a doborăt un stălp de inaltă tensiune din reţeaua de alimentare cu energie a căii ferate. Accidentul s-a produs duminică seară, iar traficul feroviar a fost blocat complet timp de trei ore, informează Mediafax. Ulterior, pănă ieri-dimineaţă, trenurile au circulat pe un singur fir. Şi şoseaua E 68, unde s-a produs accidentul, a fost blocată parţial timp de căteva ore. Şoferul tirului a ajuns la spital.

LOTO - Căştigătorul la 6/49 se lasă aşteptat

Norocosul căştigător al Marelui Premiu de la Loto 6/49 de duminică este incă inconjurat de mister. In ciuda speculaţiilor apărute in mass-media privind identitatea sa, pănă ieri după-amiază, la ora inchiderii ediţiei, nimeni nu revendicase la Loterie căştigul de peste 10 milioane de euro. Tot ce se ştie este că biletul a fost jucat la o agenţie din Călăraşi. Potrivit regulamentelor, omul are la dispoziţie un an pentru a ridica banii. Loteria Romănă se pregăteşte deja pentru următoarele extrageri şi a anunţat că pentru 2 septembrie a suplimentat fondul de căştiguri al categoriei I cu 1 milion de euro. (Lucian Florea)

VITEZOMAN - Manţog a rămas fără permis

Fostul secretar de stat Ionel Manţog (foto), in prezent consilier juridic la SNLO Rovinari, nu işi mai poate conduce maşina timp trei luni. El a fost prins duminică circulănd cu o viteză de peste 100 de km/h, intr-o zonă cu restricţii de 50 de km/h. Lui Manţog i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile şi i s-a aplicat o amendă de 350 de lei. Manţog a fost prins la volanul maşinii unei televiziuni din Gorj despre care fostul demnitar se jura de fiecare dată că nu-i aparţine. (G. M.)

×
Subiecte în articol: observator