x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

30 Noi 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Elevii au liber de Ziua Nationala / Accident cu 15 morti la Slobozia / Atanasiu l-a numit pe seful DGIA / Basescu isi face bilantul / Bugetul de stat pe 2006, adoptat / Revocari la Parchetul General

Elevii au liber de Ziua Nationala

Elevii vor avea liber de Ziua Nationala a Romaniei, potrivit prevederilor privind sarbatorile legale. ISM Bucuresti si Inspectoratele Judetene au transmis deja note catre toate unitatile subordonate. Chiar daca unii profesori bucuresteni au vrut sa foloseasca ziua de 1 Decembrie pentru recuperarea orelor pierdute in timpul grevei, acest lucru a fost refuzat. (E. M)

Accident cu 15 morti la Slobozia

15 oameni au murit, iar alti 12 au fost grav raniti ieri in cel mai tragic accident rutier produs dupa ’90 in Romania. Accidentul a avut loc la iesirea din Slobozia, pe DN2A cand soferul unui microbuz a pierdut controlul asupra directiei si a lovit un copac de pe marginea soselei.

Surpriza - Atanasiu l-a numit pe seful DGIA

Printr-o decizie semnata ieri de ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, colonelul in rezerva Vasile Paun a fost numit in functia de director adjunct al Directiei Generale de Informatii a Armatei (DGIA). Ministrul Atanasiu a profitat de numirea generalului Sergiu Medar in functia de consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, pentru a-si instala un om de incredere in fruntea serviciului de informatii al armatei. Presedintele Basescu nu a fost consultat la aceasta numire si este de asteptat ca Paun sa conduca in mod direct DGIA, fara sa mai fie numit un sef al acestei structuri. (Radu Tudor)

Un an de mandat - Basescu isi face bilantul

Presedintele Traian Basescu a anuntat luni seara la TVR ca la 12 decembrie isi va prezenta bilantul primului an de mandat. El a fost investit in functie la 21 decembrie 2004, cand a rostit si discursul in fata Camerelor reunite ale Parlamentului. A doua zi, el l-a desemnat pe Calin Popescu Tariceanu drept prim-ministru. Presedintele promisese un bilant la sase luni de la investitura, cand intentiona sa se adreseze Parlamentului cu un mesaj care sa constituie si un astfel de bilant. (O.S.)

Parlament - Bugetul de stat pe 2006, adoptat

Plenul Parlamentului a adoptat aseara cu 240 voturi pentru si unu impotriva proiectul bugetului de stat pe 2006. Singurul vot impotriva a apartinut deputatului PSD Victor Ponta, care, fiind secretar de sedinta, nu s-a putut retrage de la lucrari asa cum au facut colegii sai de partid si cei de la PRM. Reprezentantii PSD, urmati la scurt timp de cei ai PRM, au decis ieri dupa-amiaza sa se retraga de la lucrari, suparati ca presedintele de sedinta, Dan Radu Rusanu, nu le ia in "serios" amendamentele si pentru ca s-au saturat de "mistocareala" lui. (C.V., M.I.)

Justitie - Revocari la Parchetul General

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a solicitat ieri avizul favorabil al Consiliului Superior al Magistraturii pentru revocarea din functiile de conducere a doi procurori-sefi din Parchetul General. Este vorba despre Gheorghe Draghici si Andrei Niculae, seful si adjunctul Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, gasiti acum ineficienti. (Miruna Pasa, Violeta Fotache)

Concurs UE - Cunoscatori de romana, angajati

Institutiile europene organizeaza prin Oficiul European de Selectie a Personalului (EPSO) concursuri pentru cunoscatorii de romana, atat pentru posturi temporare, cat si pentru posturi permanente, cu statut de oficiali UE, a anuntat ieri, la Bucuresti, Stephen Mills, reprezentant al DG Traductio. Inscrierile candidaturilor pot fi facute online, in Jurnalul Oficial (JO) al UE, pana la 6 decembrie. Salariul de baza ce va fi oferit celor care vor castiga concursul este de 3.837,37 de euro, suma la care se vor adauga alte alocatii.
×
Subiecte în articol: observator