x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

09 Mar 2005   •   00:00

10 martie 2005

Comuna cu 600 de fantani

Comuna valceana Scundu este localitatea cu cele mai multe fantani din Romania, numarul acestora depasind 600. Luand in calcul suprafata localitatii, reiese faptul ca la fiecare 100 de metri sunt sase puturi. Primarul Dumitru Blejan spune ca nimeni din comuna nu a suferit vreodata de sete. (Octavian Herta)

Final - Octavian Belu a scapat de dosarul penal

Fostul antrenor al lotului national de gimnastica Octavian Belu a primit ieri neinceperea urmaririi penale in dosarul penal deschis pe numele sau pentru o presupusa infractiune de primire de foloase necuvenite. Procurorii au luat aceasta decizie pentru ca dupa mai multe audieri si verificari au ajuns la concluzia ca Octavian Belu nu a savarsit vreo infractiune cand a primit bani de la fosta gimnasta Oana Petrovschi. Din intreg scandalul iscat de acuzatiie fostei gimnaste a mai ramas de finalizat procesul civil in care Petrovschi cere despagubiri. (Miruna Pasa)

Cazul Camataru - Procurorul anchetator, detasat la MAI

Procurorul Marian Santion, cel care a investigat gruparea de crima organizata a fratilor Camataru, a fost detasat in cadrul Directiei Anticoruptie a Ministerului de Interne, ca urmare a unei hotarari a CSM adoptata ieri. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca Santion va fi seful structurii. La 24 februarie, Guvernul a decis infiintarea, in aparatul central al Ministerului Administratiei si Internelor, a Directiei Anticoruptie, ca structura specializata de lupta impotriva coruptiei. Personalul acestei directii va avea competente de politie judiciara si posibilitatea sa initieze actiunile premergatoare inceperii urmaririi penale.

Brasov - Criminalul din farmacie a mintit la testul poligraf

Alexandru Diaconescu, principalul suspect al dublului asasinat comis intr-o farmacie din Brasov, a mintit la testele poligraf si va ramane in arest inca 30 de zile, informeaza Mediafax. Doua farmaciste din Brasov, Manuela Cistian si Daga Susan, au fost ucise la 6 decembrie 2004, dupa inchiderea programului, fiind descoperite de o clienta.

Concluzie - "Anticipatele nu sunt pe agenda Aliantei"

Alegerile anticipate nu se afla pe agenda Aliantei PNL-PD, iar prioritatile acesteia sunt integrarea europeana si realizarea programului de guvernare "cel putin pana in 2007", au declarat aseara, la sfarsitul sedintei Consiliului National de Conducere al Aliantei, liderii acestei structuri. Intrebat daca acesta va fi mesajul pe care cele doua partide il vor sustine la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a spus ca pozitia Aliantei este "foarte clara": aceea de sustinere a Guvernului Tariceanu, care "are foarte mult de lucru in aceasta perioada".

Galati - Batran abandonat in baia spitalului

Un batran (foto) din Galati, alcoolic, fara casa si inconstient, a petrecut o noapte intreaga pe o targa in baia Spitalului Judetean din Galati. Costica Oancea a fost plimbat cu salvarea intre Spitalul Judetean si Spitalul de Psihiatrie, dar nicaieri nu a fost internat. Pentru a nu-l lasa in strada, personalul sanitar de la urgente l-a dus in baie. "Este foarte greu sa internezi un caz social daca starea lui nu justifica internarea.", a declarat directorul Spitalului Judetean, dr. Nicolae Bacalbasa. Batranul se afla acum intr-un azil. (Erik Hoosz)

Suceava - Postarita cercetata pentru o teapa de 1,7 miliarde

O angajata a Oficiului Postal din localitatea suceveana Bosanci este cercetata pentru un prejudiciu de peste un miliard si jumatate de lei. Monica Lia G. (37 ani) este acuzata ca si-a insusit bani atat din pensii si din alocatii, cat si din sumele pe care mai multe persoane au vrut sa le depuna la banca. Ea este cercetata pentru delapidare, fals intelectual, uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Canalul Bistroe - Societatea civila ii scrie lui Viktor Iuscenko

Societatea civila din Romania intentioneaza sa-i trimita o scrisoare deschisa presedintelui ucrainean Viktor Iuscenko, prin care sa-i solicite acestuia oprirea lucrarilor la canalul navigabil Dunare-Marea Neagra, cunoscut sub numele de Bistroe. Textul scrisorii a fost elaborat la inceputul saptamanii in cadrul Simpozionului national "Avem o Delta - Cum procedam?", organizat de "Salvati Delta - Academia Catavencu". Textul scrisorii face referire la promisiunile facute de Iuscenko in timpul campaniei electorale, care anuntau oprirea imediata a lucrarilor. (Alexandru Nastase)

Trafic de migranti - 11 indieni ascunsi in dulapuri

Trei persoane, care potrivit procurorilor fac parte dintr-o retea de trafic international de migranti, au fost arestate de Tribunalul Bucuresti pentru ca ar fi incercat sa transporte ilegal peste granita 11 cetateni indieni. Anchetatorii sustin ca Valentin Medve, Badri Rimal si Ahmed Assi au ascuns indienii in dulapurile pe care intentionau sa le transporte in Franta. Migrantii trebuiau sa dea cate 1.000 de euro dupa ce ajungeau la destinatia finala. (Miruna Pasa)

Dosarul Revolutiei - Ion Iliescu nu s-a prezentat la audieri

Fostul presedinte al Romanei, Ion Iliescu nu a onorat ieri citatia prin care Parchetul Militar il invita pentru audieri in dosarul Revolutiei din 1989. Surse judiciare ne-au declarat ca intalnirea cu procurorii a fost amanata pentru ca Ion Iliescu nu s-a putut prezenta din cauza programului incarcat. Pana acum, anchetatorii au inceput urmarirea penala impotriva generalului Victor Athanasie Stanculescu pentru complicitate la omor deosebit de grav si la rele tratamente. (Miruna Pasa)

Iasi - Avocata condamnata pentru trafic de influenta

O avocata din Vaslui a fost condamnata de Tribunalul Iasi la 1 an si 6 luni de inchisoare pentru trafic de influenta. Roxana Mazga, membra a Baroului de Avocati Vaslui, a fost pusa sub urmarire penala in urma sesizarilor unor fosti clienti, care au acuzat-o ca le pretindea sume mari fara sa emita chitante sau sa solutioneze cauzele. Plangerile mai arata ca femeia cerea banii pentru a mitui persoane implicate in ancheta (Cristina Stoian)

Final - Octavian Belu a scapat de dosarul penal

Fostul antrenor al lotului national de gimnastica Octavian Belu a primit ieri neinceperea urmaririi penale in dosarul penal deschis pe numele sau pentru o presupusa infractiune de primire de foloase necuvenite. Procurorii au luat aceasta decizie pentru ca dupa mai multe audieri si verificari au ajuns la concluzia ca Octavian Belu nu a savarsit vreo infractiune cand a primit bani de la fosta gimnasta Oana Petrovschi. Din intreg scandalul iscat de acuzatiie fostei gimnaste a mai ramas de finalizat procesul civil in care Petrovschi cere despagubiri. (Miruna Pasa)

Proces - Serban Mihailescu, cu mandat la Tribunal

Fostul secretar general al Guvernului, Serban Mihailescu, va fi adus cu mandat la procesul fostului consilier guvernamental Virgil Teodorescu, pentru a fi audiat in calitate de martor. Teodorescu este judecat pentru trafic de influenta in forma continuata. In 2001, fostul consilier i-a pretins 2 milioane de dolari lui Octavian Ionescu, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari din Ministerul Finantelor si din Administratia locala prahoveana, pentru obtinerea unei garantii guvernamentale pentru un imprumut de peste 58 de milioane de dolari. Mihailescu nu si-a motivat absenta de la termenul de ieri al procesului.

Brasov - Prefectul a intrat in "silenzio stampa"

Prefectul Brasovului, Aurelian Danu, a intrat in "silenzio stampa" dupa ce a revenit dintr-o deplasare facuta pe bani publici in India, care s-a dovedit a fi un esec. Scopul vizitei a fost investitia intr-o fabrica de negru de fum la Brasov, dar si atragerea de investitori la Tractorul UTB SA Brasov, demers in care prefectul a fost insotit de oficiali ai AVAS si de lideri sindicali. Vizita nu a avut insa rezultate, pentru ca grupul international ISPAT fusese confundat cu o mica firma indiana, ai carei conducatori nici nu auzisera de Tractorul UTB. (Libiu Mateescu)
×
Subiecte în articol: observator octav