x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 7 octombrie 2004

Romania in 5 minute - 7 octombrie 2004

07 Oct 2004   •   00:00

Cheta publica pentru intretinerea cainilor vagabonzi

Asociatia de protectie a animalelor "ProAnima" a demarat o cheta publica pentru strangerea de fonduri necesare intretinerii cainilor comunitari din Suceava, informeaza Mediafax. La asociatie au ajuns numeroase semnale de la scolile sucevene, prin care copiii donau sume modice de bani, pentru ajutorarea animalelor. Din contributiile elevilor - intre 5.000 si 10.000 de lei - o parte din banii de buzunar pe o zi - s-au adunat pentru cainii comunitari 3.000.000 de lei

Sarbatoarea recoltei - Bucurestenii, invitati la must si pastrama

Must, pastrama, mici si bere. Bucurestenii vor putea gusta din toate daca vor veni la sfarsitul acestei saptamani in Piata Obor, la sarbatoarea Recoltei. Evenimentul este organizat de primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu. Pe platoul central din piata vor fi amenajate doua piramide mari, pe care vor fi amplasate legume si fructe ce vor fi comercializate la preturi modice. (Monica Andrei)

Harghita - Concurs de mazgalit afise electorale

Un candidat la prealegerile UDMR din Harghita si-a provocat alegatorii la un concurs de mazgalit afisele electorale, informeaza Rompres. Korodi Attila s-a inscris in cursa electorala pentru Camera Deputatilor la prealegerile UDMR. Cu cateva zile inainte de scrutinul preelectoral, Korodi si-a anuntat alegatorii ca pot sa-si manifeste creativitatea pe afisele sale. "I-am invitat sa deseneze ce le trece prin minte pe afisele mele, iar unele alegatoare au desenat inimioare, spunand ca asteapta sa ma intalneasca la sectia de votare", a spus Korodi.

Aparitie - O noua publicatie politica

"Mesagerul roman" este o noua publicatie saptamanala de informare si analiza politica, aparuta pe piata de ieri. In cele 16 pagini color veti gasi sectiuni dedicate partidelor, alegerilor prezidentiale, anchete ale caror subiect il constituie politicienii. In plus, in revista Mesagerul roman veti regasi cele mai bune stiri de actualitate politica din toate regiunile tarii. Conducerea saptamanalului cu sediul in Bucuresti este deschisa colaborarii cu ziaristii din toate colturile tarii.

Decizie - Proiectul Catedrala Neamului a devenit lege

Membrii Comisiilor juridice si de cultura din Senat au convenit schimbarea titlului proiectului privind realizarea Catedralei Mantuirii Neamului in lege. Astfel, primarul general, Traian Basescu, ar trebui sa accepte amplasarea locasului in Parcul Carol. Potrivit proiectului, terenul in suprafata de 13.814 metri patrati trece din domeniul public al statului in cel privat, se transmite cu titlu gratuit in proprietatea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane si este destinat exclusiv construirii Catedralei.

Chinezarie - Invitatie la TAIJIQUAN

TAIJIQUAN. Practica spirituala chineza, exercitiu terapeutic, arta martiala sau disciplina sportiva? Sa incercam o prima explicatie, pornind de la etimologia acestui cuvant: TAIJI, care inseamna supremul absolut si QUAN, insemnand box sau arta martiala. Asadar, traducerea aproximativa ar fi arta martiala suprema. V-ati lamurit? Daca nu, o veti face aceasta seara, de la ora 18:30, la Teatrul de Opereta "Ion Dacian", unde are loc o demonstratie de TAIJIQUAN. Timp de o ora, pe scena se vor derula miscari armonioase, fluide, care emana in acelasi timp multa putere. (Claudia Daboveanu)

Discovery la Mures - Recompensa pentru prinderea criminalului

O echipa a canalului Discovery filmeaza, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Targu-Mures, un documentar despre o crima care a avut loc in urma cu doi ani in judetul Harghita si ai carei autori nu au fost inca identificati, informeaza Mediafax. In 2002, o fetita in clasa a VIII-a a fost gasita moarta in reteaua de canalizare. Fata era dezbracata complet, avea picioarele legate cu un siret si prezenta urme de violenta. Discovery ofera recompensa pentru informatiile care ar putea duce la depistarea criminalului.

Justitie - Mugur Ciuvica, achitat in procesul cu Basescu

Instanta i-a achitat ieri pe Max Badin si pe Mugur Ciuvica, in procesul de calomnie intentat de Traian Basescu, obligandu-i insa la cheltuieli de judecata si achitarea despagubirii cerute de reclamant. Conform Mediafax, motivatia invocata de instanta pentru achitarea celor doi a fost lipsa intentiei (rea-credinta - n.r.) din structura infractiunii de calomnie. Cei doi sunt obligati sa plateasca fiecare cate 500 de lei despagubiri lui Traian Basescu si 15 milioane de lei, reprezentand onorariul aparatorului acestuia.

Cluj - Linie telefonica pentru bolnavii de Alzheimer

Laboratorul de Sanatate Mintala (LSM) din Cluj-Napoca a decis ca linia telefonica antisuicid sa o puna si la dispozitia apartinatorilor persoanelor care sufera de boala Alzheimer, informeaza Rompres.Medicii, asistentii medicali sau asistentii sociali vor raspunde solicitarilor zilnic, intre orele 7:00 si 22:00, la telefon 0264-58.68.64. Decizia de a pune la dispozitia apartinatorilor bolnavilor de Alzheimer aceasta linie telefonica a venit ca urmare si a faptului ca in general exista o reticenta a familiilor de a apela la specialisti in cazul acestei maladii. La acest telefon pot suna persoanele care au nevoie de ajutor din toate judetele.

Alba - Baie sociala pentru rromi

Peste 51.000 de euro vor fi investiti, la Cugir (judetul Alba), in transformarea unei centrale termice dezafectate intr-o baie sociala pentru rromi, informeaza Rompres. Majoritatea banilor necesari pentru investitie (48.297 de euro) sunt alocati prin Fondul PHARE. In orasul Cugir locuiesc aproximativ 400 de rromi, majoritatea in cartierul in care se va realiza acest proiect. Nu numai rromii vor avea acces la aceasta baie, ci si alti oameni nevoiasi, indiferent de etnie, care nu dispun acasa de apa calda curenta.

Gorj - Seful Finantelor, cercetat pentru abuz in serviciu si fals

Seful Directiei de Finante Gorj, Dumitru Udroiu, este cercetat de procurorii gorjeni pentru abuz in serviciu si fals. In calitate de director al Finantelor, Udroiu a dispus ridicarea esalonarii unor plati catre bugetul de stat unui agent economic, dupa care a revenit asupra deciziei emitand o alta adresa prin care anunta ca s-a micsorat dobanda. Ambele adrese au acelasi numar de inregistrare. Dumitru Udroiu mai este reclamat si intr-un alt dosar la PNA, unde este acuzat ca a solicitat spaga de la acelasi om de afaceri, insa pana acum nici macar nu s-a inceput cercetarea penala in privinta sa. (Gabriela Mladin)
×
Subiecte în articol: observator