x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

07 Iul 2007   •   00:00
Romania in 5 minute

Romavia a lansat o nouă cursă aeriană, Bucureşti - Cluj - Nurnberg (retur), care va funcţiona in zilele de marţi şi vineri.

Transporturi 13:55


PE DUNĂRE. Poliţiştii de frontieră au repus pe linia de plutire un iaht german, cu trei persoane la bord, care eşuase pe un banc de nisip.

INAUGURARE. Romavia a lansat o nouă cursă aeriană, Bucureşti - Cluj - Nurnberg (retur), care va funcţiona in zilele de marţi şi vineri.


Evaziune 14:00


PROIECT. Ministerul de Interne a supus dezbaterii publice un proiect de lege potrivit căruia magistraţii detaşaţi in funcţii de conducere la Direcţia Generală Anticorupţie să aibă salarii similare cu cele ale colegilor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

GALAŢI. Procurorii anticorupţie din Galaţi au trimis ieri in judecată doi administratori ai firmei SC Sandoria COM SRL Brăila, pentru o evaziune fiscală de peste 1,2 milioane de euro, faptă comisă prin inregistrări false in contabilitate. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Brăila. (Violeta Fotache)


Decizie - Micuţul alcoolic, scos din familie

Copilul de 4 ani care a fost internat zilele trecute in comă alcoolică la Spitalul de Urgenţă Galaţi şi-a revenit. El va fi externat săptămăna viitoare, dar nu se va mai intoarce in sănul familiei. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi, Eugen Merdescu, a fost obţinut acordul scris al mamei pentru ca micuţul să fie scos temporar din mediul familial, urmănd să fie obţinut şi acordul tatălui.



Scandal - Luxten taie fibra optică

Peste 26.000 de bucureşteni au rămas fără servicii de cablu, internet după ce au fost tăiate cablurile de fibră optică in zona Obor, pe Bd-ul 1 Decembrie 1918 şi in Sectorul 3, pe Str. Theodor Pallady. Operatorii de comunicaţii prin cablu au solicitat Primăriei Capitalei să ia măsuri impotriva firmelor care execută lucrări de reabilitare a unor străzi şi taie fără nici un anunţ prealabil. Potrivit Asociaţiei Naţionale a furnizorilor de servicii internet, firma Luxten ar fi cea vinovată de tăierea cablurilor.
zi cu noroc



Număr record de căsătorii


Primăria Sectorului 2 din Capitală inregistrează astăzi un record pe ţară al numărului de căsătorii programate. Autorităţile aşteaptă aproape 800 de miri, care fie se căsătoresc, fie işi serbează nunta de aur, şi peste 2.700 de nuntaşi. Astfel, 91 de noi cupluri işi vor oficia cununia, in vreme ce 305 de perechi căsătorite de 50 de ani işi vor sărbători nunta de aur.
pensii


Premier dezamăgit de preşedinte

Premierul Tăriceanu le-a spus ieri reprezentanţilor federaţiilor de pensionari, intr-o discuţie la Palatul Victoria, că este dezamăgit de afirmaţiile preşedintelui Băsescu privind majorarea pensiilor, arătănd că, la puţin timp după instalarea la Palatul Cotroceni, acesta a promis romănilor că eliminarea sărăciei va fi prioritară. Legea privind majorarea pensiilor a ajuns ieri la Preşedinţie pentru promulgare, şeful statului anunţănd că va cere imediat Guvernului prezentarea resurselor financiare pentru aplicarea acestui act normativ.


Pe tuşă - Concedieri la Romănia Liberă


Redacţia cotidianului Romănia Liberă a fost "zguduită" ieri de o veste tristă. Aproximativ 20 de salariaţi au fost chemaţi la biroul de Resurse Umane şi anunţaţi că de luni vor rămăne fără job-uri. Surse din interiorul publicaţiei ne-au declarat că echipa concediată face parte din vechea "gardă", mai exact din personalul "străns pe vremea" lui Bogdan Ficeac. Contactat de noi, Petre Mihai Băcanu, directorul fondator al Romăniei Libere, ne-a declarat, fără a oferi amănunte, că decizia concedierii a fost determinată de "o restructurare". (Ramona Drăghici)



Munţii Buzăului - Pădure distrusă de un incendiu violent

Peste 15.000 de metri pătraţi de lizieră şi pădure de foioase din Masivul Ivăneţu, aflat in Munţii Buzăului, au ars in urma unui incendiu. Focul, izbucnit joi seară, s-a extins cu rapiditate din cauza vegetaţiei uscate şi a fost stins abia ieri. Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, colonelul Constantin Ene, nu se poate stabili cu certitudine cauza incendiului, dar după toate probabilităţile a fost vorba despre o ţigară aruncată la intămplare sau de un foc lăsat nesupravegheat.


La loc comanda! - Genică Boerică, din nou in arest

Curtea de Apel Craiova a admis cererea procurorilor DIICOT de a-l aresta pentru opt zile pe Genică Boerică. Măsura vine după ce Curtea de Apel, dar şi Tribunalul Dolj au confirmat existenţa unor vicii de procedură in anteriorul mandat. Acesta fusese emis la 14 iunie de Tribunalul Dolj, dar anulat două zile mai tărziu de Curtea de Apel. După multe amănări, judecătorii au hotărăt ieri arestarea lui Boerică şi a complicilor săi din acest dosar, Dorin Aurel Prie şi Radu Constantin Drăgan. (Mihai Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator