x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

28 Iul 2007   •   00:00
Romania in 5 minute
Sursa foto: Liviu Maftei/

Familia unei femei aflate in moarte cerebrală la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti a acceptat ieri prelevarea mai multor organe in vederea transplantului, medicii verificănd listele de aşteptare, intrucăt donatoarea are o grupă mai rară de sănge - AB4.

Incendii 12:22

Valea Cernei. Echipele ISU continuă lupta cu flăcările in masivul muntos al Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei.

Autostrada Soarelui. Traficul a fost perturbat in zona km 157 din cauza fumului provenit de la un incendiu de vegetaţie uscată.

Donator 12:27

Transplant. Familia unei femei aflate in moarte cerebrală la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti a acceptat ieri prelevarea mai multor organe in vederea transplantului, medicii verificănd listele de aşteptare, intrucăt donatoarea are o grupă mai rară de sănge - AB4.

Piteşti. O conductă magistrală de apă rece, care face legătura cu CET Sud Piteşti, s-a spart in zona Străzii Depozitelor din Piteşti - centura destinată traficului greu spre Rămnicu-Vălcea şi Curtea de Argeş - , iar jetul de apă a atins 40 de metri inălţime. Traficul nu a fost oprit.

Decizie - Fostul lider AFAN, condamnat

Fostul preşedinte al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), Alexandru Rădulescu, a fost condamnat ieri de tribunalul Dămboviţa la 23 de ani de inchisoare, pentru că anul trecut a impuşcat mortal un tănăr, transmite Realitatea TV. Alexandru Rădulescu a fost trimis in judecată după ce in vara anului 2006 l-a impuşcat pe Constantin Rădulescu, in vărstă de 29 de ani, pe malul lacului Bunget din comuna Văcăreşti, concesionat de preşedintele AFAN.

Valea Jiului - Prime de 400 de lei de Ziua Minerului

Fiecare angajat al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani va primi la 6 august, cănd se sărbătoreşte Ziua Minerului, o primă de 400 de lei, transmite Mediafax. Primele se acordă nediferenţiat pentru toţi cei 11.800 de angajaţi, indiferent dacă lucrează la suprafaţă sau in subteran, efortul bugetar fiind de circa 4,7 milioane de lei noi.

Mangalia - Accident de trăsură cu victime

Un tănăr din Mangalia a murit, iar alte trei persoane au fost rănite joi noaptea, după ce trăsura cu care se plimbau prin staţiunea Mangalia a fost lovită de un autocamion Volvo cu semiremorcă. Trăsura nu a fost observată de şoferul autocamionului care venea din spate şi a fost acroşată. Cei patru ocupanţi ai acesteia au fost răniţi, unul dintre ei murind căteva ore mai tărziu la spital.

Ziua imnului - Circulaţie oprită in centrul Capitalei

Ministerul Apărării organizează măine manifestări in mai multe localităţi pentru sărbătorirea Zilei Imnului Naţional. In Bucureşti, evenimentul va fi marcat in Piaţa Tricolorului incepănd cu ora 10:00, ceea ce va determina oprirea traficului rutier pentru 5 minute pe Calea Victoriei şi Bulevardul Regina Elisabeta in intervalul 10:15-10:45. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai unor instituţii civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi etc.

BCR Novaci - Şase acuzaţi au fost achitaţi

Şase dintre cei opt inculpaţi judecaţi in dosarul BCR Novaci au fost achitaţi ieri de Tribunalul Sibiu. Instanţa a decis că doar două persoane să fie condamnate in dosarul in care prejudiciul evaluat de DNA era de 800 de miliarde de lei vechi. Fostul şef al BCR Novaci, Sorin Popescu, şi fosta contabilă-şefă a sucursalei, Marilena Giurcă, au fost condamnaţi la căte cinci ani de inchisoare pentru abuz in funcţie contra persoanei. DNA a anunţa că va face apel la sentinţa Tribunalului Sibiu.

Sfăntul haralambie - Moaşte furate la Brăila

Racla cu moaştele Sfăntului Mare Mucenic Haralambie a fost furată din Biserica "Sfinţii Impăraţi Constantin şi Elena" din Brăila, hoţii săvărşind astfel un sacrilegiu care, potrivit canoanelor Sfinţilor Părinţi, ii va costa viaţa atăt pe ei, căt şi pe familiile acestora. Moaştele Sfăntului Haralambie au fost salvate in 1960 din Biserica "Sfăntul Spiridon", care a fost dărămată la acea vreme, iar cutia cu sfintele odoare a fost adusă la Biserica "Sfinţii Impăraţi Constantin şi Elena".

Atenţie! - Scăldatul interzis in Dămboviţa

Scăldatul in Dămboviţa şi Colentina şi in ştrandurile de pe cursurile celor două răuri este interzis, intrucăt apa nu corespunde parametrilor de siguranţă privind sănătatea populaţiei, in schimb, apa din piscine sau zonele de agrement amenajate este in limite normale. Autorităţile au instalat plăcuţe de avertisment privind pericolul de imbolnăvire in cazul nerespectării interdicţiei.

Probleme - Moţu Pittiş, internat in spital

Actorul, muzicianul şi directorul Radio3net, Florian Pittiş, este internat in spital. Apropiaţi ai săi ne-au declarat că, in acest moment, Moţu "se recuperează", problemele sale de sănătate fiind in curs de ameliorare. Florian Pittiş s-a născut la 4 octombrie 1943, la Bucureşti. "Sarea şi piperul" de la Radio3net, Moţu este aşteptat de colegii din redacţie să revină căt de curănd la serviciu. Ceea ce ii dorim şi noi!

×
Subiecte în articol: observator