x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - Haine vechi pe post de lemne

Romania in 5 minute - Haine vechi pe post de lemne

06 Dec 2006   •   00:00
10:26 - COLINDATORI
CONSTANTA. Peste 200 de copii au fost recompensati cu daruri dupa ce l-au colindat ieri pe IPS Teodosie la Palatul Arhiepiscopal.
GALATI. Un barbat a ajuns la spital, dupa ce a fost atacat de propria pisica. In urma muscaturii, el va fi supus unui transplant de piele.
10:31 - DE IGNAT
SUCEAVA. O tanara s-a ales cu dosar penal, dupa ce a furat o cutie de tampoane dintr-un magazin. Femeia facuse multe cumparaturi de la METRO, dar nu a achitat si contravaloarea cutiei cu tampoane. Purtatorul de cuvant de la IPJ Suceava a declarat ca falticeneanca este acuzata de furt calificat.
DE SARBATORI. Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat ca si in acest an este permisa sacrificarea animalelor si, implicit, a porcilor, fara anestezie, dar, de la 1 ianuarie 2007, acest lucru nu va mai fi permis.

PROGNOZA - Stim unde vine viitura
Romanii vor fi avertizati cu 48 de ore inainte de producerea fenomenelor periculoase datorita dotarilor moderne ale noului Centru National de Prognoza Hidrologica, inaugurat ieri la INHGA. Valoarea proiectului la nivel national se ridica la 49 de milioane de dolari.

MITA - Fostul prefect de Iasi, in judecata
Fostul prefect de Iasi Vasile Radu Prisacaru si seful Agentiei Domeniilor Statului, Leonard Flavius Ionita, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si complicitate la luare de mita, informeaza DNA. Prisacaru este acuzat ca, impreuna cu alte trei persoane, a cerut mita 3 hectare de teren in schimbul emiterii unui titlu de proprietate.

BACAU - Cal lovit de un avion
Un avion de pasageri a lovit ieri-dimineata in timpul decolarii un cal aflat pe pista Aeroportului din Bacau. Cei 49 de pasageri au resimtit doar socul impactului, avionul continuandu-si zborul spre Timisoara. Calul a fost spulberat de trenul de decolare-aterizare al avionului.

BUGETARI - Concedieri masive, in ianuarie 2007
Peste 7.500 de angajati din sectorul de stat vor fi disponibilizati, cu plati compensatorii, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2007, conform datelor furnizate de liderii de sindicat si reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Cele mai multe concedieri vor fi efectuate la firmele miniere si la Tractorul Brasov. Guvernul a prelungit cu o luna, pana la 31 ianuarie 2007, perioada de valabilitate a prevederilor legale pe baza carora persoanele concediate beneficiaza de plati compensatorii. (Elena Stan)

CRAIOVA - Covei jr a mai facut un accident
Iustin Covei, copilul problema al Craiovei, s-a rasturnat luni noapte cu masina intr-o intersectie din oras. Initial, Covei jr, fiul judecatorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova, a parasit locul accidentului, insa s-a intors repede pentru a da explicatii politistilor. Maria Vasile, purtatorul de cuvant al IJP Dolj, spune ca Iustin Covei a fost testat cu aparatul alcooltest, insa s-a stabilit ca acesta nu consumase nici un fel de bautura alcoolica. In urma accidentului, beizadeaua s-a ales doar cu o amenda de 100 RON si cu cateva zgarieturi. (Mihai Gavrila)

AUDIENTE - Europa FM si Radio 21, pe val
Europa FM si Radio 21 acopera mai mult de un sfert din piata radio din Romania, conform Studiului de Audienta Radio, cu o cota de piata de 26,6% la nivel urban si 28,1% in Bucuresti, de luni pana duminica. Radio 21 isi pastreaza pozitia de lider in Bucuresti, cu 361.000 de ascultatori in fiecare zi, iar Europa FM creste in Capitala si are 147.600 de ascultatori zilnic. La nivel national, Europa FM isi adauga inca 100.000 de ascultatori, avand cea mai mare cota de piata (15,9%), in timp ce Radio 21 mai convinge 250.000 de ascultatori sa se alature celor deja existenti. (I.D.)

MURES - Fostul sef al AJOFM, repus in functie
Curtea de Apel Targu-Mures i-a dat castig de cauza Reghinei Farcas, directorul AJOFM Mures, destituit de conducerea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca in urma unui raport al Comisiei de Disciplina a institutiei. Farcas atacase in instanta ordinul, sustinand ca destituirea sa a avut la baza motive politice. "S-a dispus anularea ordinului si reintegrarea mea pe functia de director al AJOFM Mures. Este o hotarare definitiva si irevocabila", a declarat Farcas. (Mediafax)

VASLUI - Haine vechi pe post de lemne
Pensionarii din satele vasluiene pun pe foc haine cumparate de la second-hand pentru ca nu au bani de lemne. Au imprumutat metoda de la vecinii de peste Prut si admit ca este cea mai ieftina varianta. "S-a scumpit lemnul. De unde sa dam atatea milioane pe o caruta de lemne?", se plangea o batrana din Puscasi. (Ana Ionascu)

TIMIS - Preoti "pedepsiti" cu dizenterie
Mai multi preoti si cantareti bisericesti din Timisoara au ajuns acasa cu dizenterie, dupa ce au participat la Festivalul National de Muzica Sacra "Cu noi este Dumnezeu", ce a avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, la Orastie, au declarat ieri pentru Rompres surse din cadrul Mitropoliei Banatului care au dorit sa-si pastreze anonimatul. "Ni s-a servit o ciorba de perisoare", au precizat sursele. Multi dintre ei considera ca "boala" le-a venit ca o pedeapsa, deoarece au mancat de dulce.


GIULESTI-SARBI. O comunitate de rromi nomazi a fost evacuata ieri de autoritatile Sectorului 1, locuintele construite ilegal de acestia in cartierul Giulesti-Sarbi fiind demolate de utilajele primariei. Membrii comunitatii traiau din furtul de fier vechi si de marfuri transportate de trenurile marfar.
×
Subiecte în articol: observator