x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - Rodica Stanoiu a facut politie politica

Romania in 5 minute - Rodica Stanoiu a facut politie politica

08 Dec 2006   •   00:00
13:38 - BLOCAJ
FORMALITATE. Autoritatile irakiene au transmis instantei romanesti sentinta de condamnare la moarte pentru Mohammad Munaf.
TIMIS. Soseaua Timisoara - Cenad a fost blocata aproape o ora din cauza unui accident rutier soldat cu ranirea grava a unei persoane.
13:43 - PROCES
DOSARUL "ELECTRICA". Tribunalul Timis a inceput audierea inculpatilor in dosarul Electrica Banat. Lucian Boghiu, fost director general al Electrica SA, a pledat nevinovat. Conform anchetatorilor, mai multe unitati Electrica ar fi achizitionat produse contrafacute in valoare de circa 2,1 milioane de RON.
CAPTURA. Cinci persoane au intrat in vizorul anchetatorilor galateni dupa ce au fost prinsi de jandarmi la furat din combinatul Mittal Steel. Captura este de aproape 10 tone de cocs. Soferul camionului care transporta "marfa" a recunoscut ca a primit bani pentru a duce cocsul in localitatea Toflea. (D.M.)

VERDICT CNSAS - Rodica Stanoiu a facut politie politica
Colegiul CNSAS a decis ca senatorul PSD Rodica Stanoiu a facut politie politica, au declarat surse apropiate membrilor Colegiului. "Cazul Stanoiu s-a lamurit. I se va transmite decizia", a declarat Mircea Dinescu, membru al colegiului, fara a da detalii. Rodica Stanoiu poate contesta la CNSAS decizia in termen de 15 zile de la primirea verdictului. Daca hotararea ramane aceeasi, ea o poate contesta la Curtea de Apel in termen de 30 de zile. Fostul ministru al Justitiei sustinea in fata CNSAS, in urma cu doua saptamani, ca notele informative ce ii sunt atribuite sunt falsificate. (Mediafax)

Basescu - "N-am fortat Constitutia"
Presedintele Basescu a declarat aseara ca independenta Justitiei a inceput de circa doi ani sa functioneze si ca inalti demnitari si "mult prea puternici oameni de afaceri" au inceput sa afle ca, datorita Constitutiei, "Justitia incepe sa-i intrebe". "Niciodata n-am incalcat-o, nu am fortat-o, nu am dus-o dincolo de limitele in care ea sa nu mai reprezinte spiritul fiecarui cuvant, articol, litera din Constitutie", a mai spus Basescu, referindu-se la relatia sa cu legea fundamentala. El a participat la receptia prilejuita de implinirea a 15 ani de la adoptarea primei Constitutii dupa 1989. (Dana Piciu)

INFLATIE - Taxele vor fi majorate cu 5%
Taxele si impozitele locale vor creste anul viitor doar cu 5%. Primarul Adriean Videanu, a declarat ca decizia a fost luata in urma consultarilor cu primarii de sector, taxele fiind indexate numai cu coeficientul de inflatie. Bucurestenii care vor achita impozitele pana la 31 martie beneficiaza de o bonificatie de sapte la suta. In plus, proprietarii de cladiri sau apartamente mai vechi de 50 de ani vor beneficia de o reducere de 20 la suta a impozitului, iar in cazul cladirilor sau apartamentelor mai vechi de 30 de ani reducerea va fi de 10 la suta. (Monica Andrei Capatos)

Sectorul 3 - Parcarea ilegala costa 400 de lei
Masinile parcate ilegal si care blocheaza traficul pe strazile de pe raza Sectorului 3 vor fi ridicate de o firma specializata, incepand de anul viitor, contravenientii urmand sa fie depistati de camere de filmat. Astfel, soferii care isi parcheaza masinile ilegal vor fi amendati cu 400 de lei. Din acesti bani, 100 de lei inseamna taxa de ridicare, 100 de lei taxa de transport, iar 200 de lei reprezinta taxa de depozitare pe zi pentru vehicul. La acesti bani se adauga amenda aplicata de Politia Rutiera, pentru nerespectarea Codului rutier.

TRANSPORTURI - Se schimba mersul trenurilor
De duminica, 10 decembrie 2006, ora 1:00, se pune in aplicare noul plan de mers al trenurilor de calatori, valabil pana la data de 08.12.2007, ora 24:00. O data cu noul mers al trenurilor 2006-2007, se lanseaza si programul "Trenurile Zapezii", valabil pana la data de 28 februarie 2007. Astfel, 16 trenuri vor face legatura intre statiunile montane de pe Valea Prahovei.

CONSTANTA - Accident rutier soldat cu noua raniti
Noua persoane au fost ranite in urma unui accident rutier produs ieri-dimineata, pe DN 38, intre localitatile constantene Amzacea si Topraisar. O Dacia Papuc ce transporta muncitori s-a ciocnit cu un alt autoturism, care a luat foc in urma impactului. Primele cercetari ale Politiei arata ca soferul Daciei Papuc a pierdut controlul volanului.

NEGOCIERI - Cu buletinul oriunde in UE
Romanii ar putea calatori cu buletinul in toate statele membre ale Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2007. Potrivit ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, cele trei state care initial nu dorisera sa accepte acest aranjament au fost, intr-un final, convinse. Astfel, cetatenii romani vor putea calatori doar cu cartea de identitate inclusiv in Cipru si Cehia, raspunsul pozitiv al Suediei fiind doar o chestiune de timp. Este recomandabil insa ca, la deplasarile in strainatate, romanii isi ia si pasaportul, pentru orice eventualitate.

GALATI - Reconstructie faciala in premiera
Politistii galateni au reconstituit chipul unei victime gasite in vara anului trecut intre doua barje din zona Portului Galati. In luna iulie 2005, intr-o valiza, au fost gasite toracele si craniul unui barbat, infasurate intr-un cearsaf. Chipul victimei a fost reconstituit la catedra de Antropologie din Dundee, din Scotia, iar oamenii legii incearca acum sa identifice persoana si sa continue cercetarile pentru identificarea criminalului. Metoda de reconstructie faciala este unica, iar cercetarile sunt o premiera pentru politistii din Romania. (Daniel Mihalascu)

PARERE - Mociornita ataca Fondul Proprietatea
Fondul Proprietatea este un proiect care ar putea ajunge "o frauda de proportii", potrivit mostenitoarei averii marelui industrias Dumitru Mociornita, Marie-Rose Mociornita. "Fondul Proprietatea este o nascocire aberanta a unui grup de interese din Romania", a declarat mostenitoarea, citata de NewsIn. Recent, Ministrul Finantelor (MFP), Sebastian Vladescu, a declarat ca va finaliza pana la sfarsitul anului proiectul ordonantei menite sa faca functional Fondul. Proiectul sta la MFP de mai multe luni. (A.N. Ionescu)

IASI - Mama de tripleti la 42 de ani
O femeie de 42 de ani din Roman a adus pe lume tripleti, pe cale naturala, la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie din Iasi. Specialistii sustin ca este un adevarat miracol nu numai pentru ca tripletii reprezinta cazuri rar intalnite in medicina, dar si tinand cont de varsta femeii si de faptul ca aceasta nu a fost consultata sau monitorizata de un doctor in timpul sarcinii. Doi din cei trei copii au fost conectati la aparate, deoarece nu puteau respira singuri. (Rompres)

DOLIU - Zaher Iskandarani a ramas vaduv
Sotia controversatului om de afaceri romano-sirian Zaher Iskandarani a incetat din viata intr-o clinica privata din Austria, in urma unui cancer de piele. Camelia Pomana avea 45 ani si a fost casatorita cu "Printul Banatului" mai bine de 28 de ani. Cei doi au impreuna doi copii, un baiat de 18 ani, Rami, si o fetita, pe nume Susan. Camelia a incetat din viata miercuri seara, iar corpul neinsufletit a fost adus aseara in tara. Inmormantarea are loc astazi.

NEMULTUMITI - Postasii ameninta cu greva
Sindicatele din Posta ameninta cu blocarea activitatii la inceputul anului viitor. Ei cer scoaterea companiei de pe lista societatilor monitorizate de Fondul Monetar International, pentru a putea negocia liber majorari salariale si a putea angaja personal, cel existent fiind insuficient. O alta solicitare a sindicalistilor se refera la plata orelor suplimentare, din care doar jumatate sunt evidentiate.


PELERINAJ IN ARGES. Mii de crestini ortodocsi din intreaga tara s-au rugat la moastele Sfintei Filofteia de la Manastirea Curtea de Arges. Credinciosii au inceput sa soseasca inca de miercuri, pentru a asista la slujbele oficiate la Catedrala episcopala. Oamenii cred ca Sfanta ii ajuta pe cei aflati in necaz si ii vindeca pe bolnavi. Slujba de ieri a fost condusa de episcopul de Arges si Muscel, PS Calinic.
×
Subiecte în articol: observator rodica stanoiu