x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

04 Sep 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/

Preşedintele Traian Băsescu a participat ieri la inaugurarea celui mai mare centru de recuperare neuropsihomotorie din Europa de Est.




INAUGURARE. Preşedintele Traian Băsescu a participat ieri la inaugurarea celui mai mare centru de recuperare neuropsihomotorie din Europa de Est, construit in Bucureşti, in zona Panduri. Peste 200 de persoane cu handicap din naştere sau dobăndit vor beneficia aici gratuit de investigaţii şi tratamente de recuperare, indiferent de vărstă, de handicap sau de judeţul in care locuiesc. (Oana Antonescu)

12:24 - CONTROL
BIHOR.
Doar 69 din cele 371 de unităţi de invăţămănt inspectate recent de Prefectura Bihor au autorizaţii sanitare de funcţionare.
SIBIU. Circulaţia pe DN 1 a fost blocată pe un sens din cauza unui accident rutier in care şi-au pierdut viaţa două persoane.


12:29 - PROTEST
BĂRLAD.
Un transportator din oraş a incercat să dea foc unui autobuz
in timp ce participa la un protest, in faţa primăriei, nemulţumit de faptul că
primarul municipiului refuză să ii acorde autorizaţie de traseu. Omul a fost imobilizat de colegii săi de la miting şi de forţele de ordine. (Ana Ionaşcu)
ORIENT EXPRESS. Peste 90 de turişti care au plătit 8.000 de euro pentru un bilet dus-intors Paris - Istanbul in trenul de lux Orient Express au ajuns la Bucureşti, informează Mediafax. La bord sunt şi căţiva romăni care stau
in America şi au venit pentru a-şi vizita ţara, a spus unul dintre organizatori.


DECIZIE - Cazierul fiscal, valabil 30 de zile
Valabilitatea cazierului fiscal va fi majorată de la 15 la 30 de zile, iar taxa achitată pentru eliberarea sa va fi de 20 de lei, a anunţat ieri secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan. "Deoarece in toată ţara cazierele fiscale se eliberează pe loc, a fost eliminată taxa de urgenţă", a declarat oficialul. Bolojan a menţionat că la finele acestui an se va elimina taxa de urgenţă şi in cazul cazierului judiciar, deoarece eliberarea acestuia se va realiza, pe loc, in toată ţara. (Rompres)


GALAŢI - Caz de malarie confirmat
Un cetăţean indian care venise in interes de afaceri la combinatul Arcelor Mittal din Galaţi a fost diagnosticat cu malarie, transmite NewsIn. Medicii de la Spitalul de Boli Tropicale "Victor Babeş" din Capitală, unde a fost adus pacientul, spun că la Galaţi nu trebuie luate măsuri speciale, pentru că această formă a bolii nu se poate transmite populaţiei autohtone. "Nu există nici un risc de epidemie", a spus directorul medical al spitalului, Emanoil Ceauşu.


GIURGIU - Autocar cu turişti slovaci, răsturnat
Un autocar care transporta 33 de turişti slovaci care mergeau in vacanţă in Bulgaria s-a răsturnat duminică noaptea intr-un şanţ de pe marginea şoselei pe DN 5, in apropiere de municipiul Giurgiu. Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi o a patra a fost grav rănită. Poliţiştii cred că şoferul, care se numără printre cei trei morţi, a adormit la volan. (Vasile Arcanu)


CONCURS - Candidaţi la INM, slab pregătiţi
Criza de resursă umană cu care se confruntă sistemul de justiţie pare să fie departe de soluţionare, dacă ne uităm la ce se intămplă la examenul de admitere la Institutul Naţional de Magistratură (INM), la care s-au inscris 2.635 de persoane pentru 240 de locuri. De prima probă, eliminatorie, n-au reuşit să treacă decăt 176 de candidaţi, restul "impiedicăndu-se" in grila de 100 de intrebări din drept civil, procesual civil, penal şi procesual penal. Şi mai sunt două probe de trecut! (Violeta Fotache)


CFR - Furturile nu pot fi oprite
Măsurile de prevenire a furturilor de cabluri electrice de pe linia feroviară Bucureşti - Constanţa, in zona Săruleşti - Lehliu, adoptate de CFR şi de Poliţie, nu pot impiedica acţiunile infracţionale, a declarat ieri directorul general al operatorului feroviar, Constantin Manea. Două echipaje formate din poliţişti şi reprezentanţi ai CFR patrulează in zonă, iar compania feroviară a stabilit ca un inginer de instalaţii să se afle in fiecare staţie, pentru remedierea eventualelor defecţiuni cauzate de furturi.


LICITAŢIE - Vehicule de lux pentru APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie in Agricultură vrea să cumpere maşini de teren de 27.000 de euro bucata şi ATV-uri de 18.000 de euro bucata, in condiţiile in care pe piaţă există autoturisme de teren de 18.000 de euro, cu toate taxele incluse, iar preţul mediu la ATV-uri este de 8.000 de euro. Instituţia a anunţat că doreşte achiziţionarea unui lot de 55 de maşini de teren de maximum 5,3 milioane de lei, iar pentru ATV-uri este dispusă să dea 9,5 milioane de lei pe 195 de bucăţi. (Daniel Ionaşcu)


CONSTANŢA - Cartier lăsat fără drum de acces
Proprietarii imobilelor dintr-un complex rezidenţial situat la intrarea in municipiul Constanţa, pe DN 2A, au protestat ieri-dimineaţă, după ce Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri le-a inchis drumul de acces. Autorităţile au invocat că drumul nu este autorizat şi că este folosit abuziv. Acţiunea de montare a parapeţilor care ingrădesc drumul a fost supravegheată de poliţişti şi de jandarmi. (Emilia Sava)

×
Subiecte în articol: observator