x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Jurnalul National    |    01 Feb 2008   •   00:00
România în cinci minute
Sursa foto: Dorina Matis/

Peste o mie de elevi de la Colegiul Naţional “Alexandru Odobescu” au fost evacuaţi ieri, după ce un apel primit prin 112 anunţa că într-una dintre clase a fost amplasată o bombă.

Piteşti. Peste o mie de elevi de la Colegiul Naţional “Alexandru Odobescu” au fost evacuaţi ieri, după ce un apel primit prin 112 anunţa că într-una dintre clase a fost amplasată o bombă. Telefonul a fost dat de un bărbat, iar după aproximativ o oră, în urma controlului geniştilor, s-a stabilit că alarma a fost falsă. (E.C.)

Mureş. Un poliţist a fost rănit după ce maşina în care se deplasa alături de alţi doi colegi a fost implicată într-un accident rutier.

Botoşani. O fetiţă de două luni a fost descoperită ieri abandonată în scara unui bloc. Poliţiştii încearcă să o identifice pe mamă.

 

Rechizitoriu. Fostul preşedinte executiv al PSD Suceava, Roman Stecyk, şi fostul trezorier al filialei, Petru Murariu, fost şef al Administraţiei Fiscale comunale Suceava, au fost trimişi în judecată de DNA pentru că în perioada 2002-2006 ar fi folosit pentru partid banii unei asociaţii.

Captură. Cinci bărbaţi care în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie au furat un bancomat de pe holul unei bănci din Sectorul 6 al Capitalei au fost ieri prinşi de poliţiştii bucureşteni. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în acest caz, poliţiştii au descoperit mai multe arme şi bunuri furate.

 

Selecţie - Se caută “Steluţele Europei”

Vineri, 8 februarie 2008, între orele 10:00 şi 14:00, Clubul de Excelenţă “Dan Voiculescu” organizează o nouă selecţie pentru copiii care vor să facă parte din corul “Steluţele Europei”. Sunt aşteptaţi băieţi şi fete cu vârsta între 9 şi 14 ani. Selecţia va avea loc la sediul Clubului de Excelenţă “Dan Voiculescu” din Bulevardul Unirii nr. 10, bl. 7B, sc. 2, et. 2, ap. 31, Sector 4, Bucureşti. Pentru detalii suplimentare, cei interesaţi pot suna la 021-335.54.70 sau scrie pe adresa de e-mail: office@fudv.ro.

 

 

BRUXELLES - Lansarea logo-ului NATO

Preşedintele Traian Băsescu a lansat ieri, la Bruxelles, logo-ul summit-ului NATO de la Bucureşti. Conceptul, care aparţine firmei Streamline Communication, poartă numele “Aripile libertăţii”. Având la bază Monumentul Eroilor Aerului din Bucureşti, logo-ul îmbină libertatea şi rezistenţa românilor în faţa istoriei cu elemente definitorii ale NATO.


 Alba - Răniţi de o maşină a Poliţiei

Patru persoane au fost rănite ieri-dimineaţă la Alba-Iulia, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit în plin de o maşină a Poliţiei care avea girofarul pornit. Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Alba, comisarul Laurenţiu Crişan, a declarat că maşina de Poliţie, aparţinând formaţiunii de ordine publică a IJP Cluj, se afla în misiune în momentul produ­cerii accidentului şi că, potrivit legii, şoferul microbuzului de transport trebuia să acorde prioritate de trecere. (L.D.)

 

Buzău - Procesul vameşilor, amânat

Tribunalul Buzău a amânat ieri cauza privind lotul celor 21 de vameşi de pe Aeroportul “Otopeni” trimişi în judecată pentru luare de mită, pentru un prejudiciu total de 80.000 RON. La proces au fost prezenţi 19 inculpaţi, iar şapte dintre ei au solicitat amânarea, pentru a-şi angaja avocaţi. (M.B.)

 

AVIZ - Copilul Elodiei, la sora lui Cioacă

Sora poliţistului Cristian Cioacă a primit ieri, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, aviz favorabil pentru plasamentul nepotului său. Decizia finală cu privire la încredinţarea copilului, în perioada în care tatăl este arestat pentru că ar fi instigat la spargerea adreselor de e-mail ale soţiei sale dispărute, Elodia Ghinescu, va aparţine Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov. Decizia de ieri este defavorabilă părinţilor Elodiei, care ceruseră şi ei custodia micuţului Patrik.

 

Ploieşti - Seif furat din sediul Cardinal Motors

Un grup de indivizi mascaţi a sustras în noaptea de miercuri spre joi un seif din showroom-ul din Ploieşti al firmei Cardinal Mo­tors, reprezentanţii firmei nespecificând dacă în seif erau bani. Ei au precizat doar că seiful nu conţinea acte şi că relaţia cu clienţii firmei nu a fost afectată. Comisarul Nicolae Zecheru, din cadrul IJP Prahova, a declarat că în fişetul sustras se aflau chitanţiere şi o sumă de bani neprecizată încă. “Va trebui să studiem registrul de casă şi să vedem rulajul, apoi ne putem pronunţa”, a spus Zecheru. (L.C.)

 

CFR - Trenuri de sezon în perioada 1-10.02

În perioada 1-10 februarie, CFR Călători suplimentează cu vagoane trenurile ce pleacă din capitală către Braşov, Suceava, Botoşani, Timişoara, Baia Mare, Târgu-Neamţ, Iaşi, Galaţi, Vatra Dornei. Măsura a fost luată în vederea adaptării capacităţii de transport la solicitările traficului ocazionat de vacanţa elevilor. În cursul săptămânii, tinerii sub 26 de ani care circulă la clasa a 2-a şi au ca punct de plecare/destinaţie o staţie de pe secţia Breaza-Braşov beneficiază de reducere de 20%. (E.S.)

 

Meteo - Vremea se încălzeşte uşor

Week-end-ul acesta, vremea va fi frumoasă şi în încălzire uşoară. Mâine, mercurul termometrelor va atinge 8°C. Cei care vor să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la munte vor fi norocoşi, şi aceasta deoarece şi acolo vremea se va încălzi uşor. În Carpaţii Occidentali şi în cei Orientali, sâmbătă vor fi precipitaţii mixte slabe, iar vântul va avea intensificări numai în zona înaltă. (A.A.)

 

Renunţare - Rocadă la instanţa supremă?

Judecătorul Anton Pandrea, până ieri membru permanent al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi şef-suspendat al Secţiei Penale de la instanţa supremă, a optat pentru renunţarea la funcţia din CSM. Acest lucru atrage după sine revenirea în drepturi depline ca şef al Secţiei penale de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Cum postul de vicepreşedinte al acestei instanţe a devenit vacant după ce judecătoarea care îl deţinea, Lidia Bărbulescu, a fost numită preşedinte al CSM, deci a devenit obligatoriu membru cu activitate permanentă, nu este exclus ca Anton Pandrea să ajungă viitorul vicepreşedinte delegat al ÎCCJ. (Violeta Fotache)

 

×
Subiecte în articol: observator