x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute 12 iulie 2007

Romănia in cinci minute 12 iulie 2007

12 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute 12 iulie 2007
Sursa foto: Ştefan Ciocan/

Locomotiva unui tren de marfă a fost cuprinsă de flăcări inainte ca garnitura, care circula pe direcţia Rupea - Bărseşti, să intre in Gara Băniţa. Traficul feroviar s-a desfăşurat in urma incidentului pe un singur fir. Incendiul a izbucnit de la transformatorul electric principal.

Accidente

15:38

ALBA. Şapte persoane au fost rănite in două accidente de circulaţie produse din cauza neadaptării vitezei la carosabilul umed.

TABĂRĂ. Activitatea taberei de la Năvodari a fost suspendată integral printr-o decizie adoptată de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii.

Incendiu

15:43

HUNEDOARA. Locomotiva unui tren de marfă a fost cuprinsă de flăcări inainte ca garnitura, care circula pe direcţia Rupea - Bărseşti, să intre in Gara Băniţa. Traficul feroviar s-a desfăşurat in urma incidentului pe un singur fir. Incendiul a izbucnit de la transformatorul electric principal.

MARAMUREŞ. Procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele a doi tineri, unul de 19 şi altul de 24 de ani, care au fost prinşi in timp ce incărcau pe doi cai ţigări de contrabandă la graniţa cu Ucraina. Ei au fost depistaţi lăngă făşia de frontieră in noaptea de marţi spre miercuri.

SCANDAL - Maşina fiului lui Prigoană, avariată

Maşina de lux a fiului lui Silviu Prigoană, Honorius, un Lamborghini Gallardo, a fost uşor avariată marţi noapte in timpul unui scandal petrecut pe străzile Capitalei. Tănărul a ajuns la hotelul unde locuieşte, a lăsat maşina in parcare şi a urcat in cameră pentru aproximativ o jumătate de oră. La intoarcere, Honorius a găsit mai multe echipaje ale poliţiei care l-au anunţat că in zonă s-a produs o altercaţie, iar unul dintre scandalagii i-a avariat maşina. (M.R.)

APĂRARE - General romăn la comanda SEEBRIG

Generalul de brigadă doctor Virgil Bălăceanu preia astăzi, intr-o ceremonie organizată la Istanbul, comanda Brigăzii Multinaţionale din sud-estul Europei (SEEBRIG). Romănia va avea opt militari in comandamentul

SEEBRIG, care va fi dislocat pănă in 2011 la Istanbul. Ultima funcţie deţinută de Bălăceanu a fost in perioada august 2006-iunie 2007 de locţiitor al reprezentantului militar al Romăniei la NATO şi UE, informează Ministerul Apărării.

MUREŞ - Cisternă cu GPL răsturnată pe E 60

Traficul rutier pe Drumul Naţional 13 - E 60, la intrarea in oraşul mureşean Luduş, a fost blocat ieri-dimineaţă timp de mai multe ore, după ce o autocisternă incărcată cu gaz petrolier lichefiat s-a răsturnat pe şosea. Din cauza pericolului de explozie, maşinile au fost indrumate spre rute ocolitoare. Accidentul s-a petrecut intr-o curbă periculoasă. (R.C.)

Proces - Gălceavă Băsescu - Nicolăescu

Şeful statului, Traian Băsescu, l-a dat in judecată pe ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi ii cere acestuia daune morale de 50.000 de lei, invocănd "vătămarea dreptului la onoare şi reputaţie". Plăngerea vizează o declaraţie făcută la Tărgu-Mureş, in care ministrul susţinea că "preşedintele minte cum ii place să mintă de fiecare dată", şi că "Băsescu suferă de mai multe boli care intră in categoria bolilor psihice". Nicolăescu s-a declarat surprins de faptul că Traian Băsescu are timp de răfuieli in loc să se ocupe "de treburile ţării". (M. Pasă Petru)

BAC - Mai mulţi promovaţi după contestaţii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din Capitală a crescut cu peste două procente in urma soluţionării contestaţiilor. Astfel, 80,9% dintre elevii care au terminat liceul au fost declaraţi admişi, faţă de 78,74%, procent calculat inainte de recorectarea lucrărilor. Potrivit datelor centralizate la ISMB, din totalul celor 4.915 contestaţii, 2297 au vizat proba scrisă la Limba şi literatura romănă, al cărei subiect a fost comentat de către elevi şi părinţi. Din totalul contestaţiilor la această materie, 1.071 de lucrări au note modificate după recorectarea

CONSTANŢA - O tănără a murit după un avort

O femeie de 24 de ani din Constanţa a murit in urma unei complicaţii medicale după efectuarea unui avort la un cabinet medical particular. La 7 iulie, la numai două zile după ce făcuse chiuretajul, femeia se simţea rău şi s-a internat la Spitalul de Urgenţă Constanţa, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale radicale prin care i s-a extirpat uterul. Peste alte două zile, ea a murit in spital, necropsia stabilind că decesul s-a datorat unui şoc toxico-septic. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba despre culpă medicală. (E.S.)

SUCEAVA- Primării amendate pentru mizerie

Primăriile din localităţile sucevene Stulpicani şi Ostra au fost amendate de inspectorii de mediu cu căte 15.000 de lei, după ce s-au constatat deficienţe privind colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor menajere provenite atăt de la populaţie, căt şi de la agenţii economici. Sancţiunile vin in urma unui control făcut pe cursurile de apă pe traseul Frasin - Stulpicani - Ostra. Şeful Gărzii Judeţene de Mediu, Constantin Harasim, a declarat că după 1 august se vor face noi verificări in zonă, pentru urmărirea modului de realizare a măsurilor stabilite.

Testare - Poliţiştii comunitari sunt depresivi

Prima testare psihologică a poliţiştilor comunitari din Mureş, la care au fost supuşi peste 70% dintre ei, a relevat că oamenii legii sunt depresivi, informează Antena 3. Directorul Poliţiei Comunitare a declarat că depresiile angajaţilor săi sunt cauzate in primul rănd de munca stresantă pe care o au zilnic. Psihologul instituţiei susţine că rezultatele primului test sunt doar orientative. El ii va mai chema pe poliţiştii comunitari şi la alte teste, iar cei care nu vor trece testarea vor fi consiliaţi mai atent.

"SUPRAVIEŢUITORUL" - Nicolaescu şi-a rupt măna la filmare

"Supravieţuitorul", o nouă peliculă in regia lui Sergiu Nicolaescu, a intămpinat un incident in a treia săptămănă de filmări. Incercănd să ii arate actorului Vladimir Găitan cum să cadă, Nicolaescu s-a dezechilibrat şi s-a sprijinit in măna stăngă, iar incheietura sa a cedat. Regizorul a continuat totuşi să filmeze, evitănd intărzierile, pentru că vrea să lanseze "Supravieţuitorul" in luna decembrie a acestui an. (Gabriela Boeriu)

×
Subiecte în articol: observator