x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

11 Iul 2008   •   00:00
România în cinci minute

Activitatea Complexului Energetic Turceni a fost blocată ieri aproape toată ziua din cauza unui gorjean care a blocat accesul pe calea ferată ce asigura transportul cărbunelui în unitate.



România în cinci minute

GORJ. Activitatea Complexului Energetic Turceni a fost blocată ieri aproape toată ziua din cauza unui gorjean care a blocat accesul pe calea ferată ce asigura transportul cărbunelui în unitate. Acţiunea bărbatului este justificată de faptul că şina de cale ferată trece pe proprietatea pe care a obţinut-o în instanţă după 15 ani de procese. Administraţia Complexului a încercat să poarte negocieri cu proprietarul, care a anunţat că va lăsa trenurile să treacă doar în schimbul unor despăgubiri. (Gabriela Mladin)

16:46 - DESCOPERIRE
TÎRGOVIŞTE.
Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul BOR, i-a acordat ieri rangul de Mitropolit ad personam Înalt Prea Sfinţitului Nifon.
BUZĂU. Un ansamblu de locuire din mileniile 5-6 î.Hr. a fost descoperit în satul Coţatcu, comuna Podgoria.

16:51 - PRIMAR CERCETAT
TULCEA. Primarul unei comune tulcene şi inspectorul fiscal din Primărie sînt cercetaţi de poliţişti după ce au emis pentru mai mulţi administratori ai unor societăţi comerciale certificate false de atestare fiscală, pentru a obţine subvenţii din partea statului.
SIBIU. Circulaţia pe DN 7, care a fost blocată ieri după-amiază pe ambele sensuri, la limita dintre judeţele Sibiu şi Vîlcea, a fost reluată după aproximativ 45 de minute, după ce camionul care s-a răsturnat pe şosea în urmă cu două zile a fost ridicat cu o macara.

CALVAR ÎNCHEIAT - Fetiţa din Neamţ s-a întors acasă
Fata de 11 ani din Neamţ care a făcut întrerupere de sarcină la Spitalul King’s College din Londra, săptămîna trecută, revine în ţară mîine după-amiază. Potrivit româncei care le-a găzduit pe fată şi pe mama ei la Londra, micuţa se simte foarte bine, nu are nici o durere după operaţie, iar toată săptămîna nu a făcut altceva decît să viziteze Londra şi să meargă la cumpărături. Vestea că violatorul fetiţei a fost prins nu a afectat-o sub nici o formă pe aceasta.

PERMISE ARGEŞ - 10.000 de euro în cazul analfabeţilor
Cererea de prelungire a arestării preventive în cazul permiselor de la Argeş a dezvăluit ieri la Curtea de Apel Bucureşti faptul că peste 1.500 de persoane, printre care şi şoferi de transport persoane şi tiruri, ar fi promovat ilegal examenul auto. În unele cazuri, permisele erau eliberate chiar fără ca titularii să susţină de fapt proba de traseu. Potrivit anchetatorilor, eliberarea permisului pentru ana-lfabeţi costa 10.000 de euro, după cum a reieşit din declaraţiile date de persoane care refuzaseră iniţial colaborarea cu procurorii.

FRAUDĂ - Directorul de la Sighet, arestat
Directorul de studii al Liceului particular "George Pop de Băseşti", filiala Sighet, Meda Leordean, inculpat în dosarul fraudării Bacalaureatului la Sighetu Marmaţiei, a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile de judecătorii Tribunalului Cluj, în timp ce eleva reţinută alături de acesta, o tînără de 33 de ani, va fi cercetată în libertate. Meda Leordean şi eleva şi-au recunoscut faptele în faţa judecătorilor Tribunalului Cluj. Procurorii au cerut arestarea acestora pe motiv că ar reprezenta un pericol public. În dosar sînt implicaţi 120 de elevi şi aproximativ 50 de profesori. (Vasile Dale)

CRAIOVA - Supraponderală mutată de pompieri

Medicii de la Serviciul Mobil de Urgenţă, Resuscitare şi Descarcerare Craiova au apelat, ieri, la ajutorul pompierilor pentru a scoate dintr-un apartament din Craioviţa Nouă o femeie care cîntăreşte 250 de kilograme, pentru a o duce la spital şi a-i acorda îngrijiri medicale. "Am intervenit cu o autospecială pentru a o transporta la spital, femeia fiind cunoscută cu afecţiuni medicale", a declarat George Vîlceleanu, de la Biroul de Presă al ISU. Conform purtătorului de cuvînt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, medicul Adriana Trică, femeia a fost internată din cauza afecţiunilor cardiace. (Mihai Gavrilă)

RADIOGRAFIA BAC - Adomniţei acuză "isteria naţională" Ministrul Educaţiei,
Cristian Adomniţei, a răspuns ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, tuturor acuzaţiilor care i-au fost aduse. Ministrul a comentat dur "isteria naţională" provocată de profesorul Gheorghe Rădulescu şi dovada de iresponsabilitate a acestuia, pentru că a afectat buna desfăşurare a Bacalaureatului, stresînd elevii. Adomniţei susţine că anul acesta au fost luate măsuri mult mai drastice decît pînă acum, iar vinovaţii de fraudă vor plăti. El a explicat că nu a dat pînă ieri nici un răspuns "atacurilor" din respect pentru elevi. (Diana Caloianu)

ACUMULARE GAZE - Sat evacuat de teama exploziei
Şapte metri cubi de etan gaz s-au scurs dintr-o conducă ce aparţine Schelei de Extracţie Stejari, după ce a fost spartă din greşeală de un angajat. Forţele de ordine şi autorităţile judeţene au dispus evacuarea satului Piscoiu şi întreruperea energiei electrice. Etanul este mult mai uşor decît aerul şi lăsat în atmosferă formează o pungă de gaz, iar în contact chiar cu o scînteie poate exploda. Mai multe echipe verificau ieri din casă în casă să nu existe nici o sursă de explozie. (Gabriela Maldin)

SALARII - Patriarhul cîştigă peste 8.300 de lei
Executivul a modificat Legea nr. 142/1999 privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului, astfel încît indemnizaţia Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel a ajuns la 8.357 de lei. De asemenea, salariul arhiepiscopilor majori este de 7.698 de lei, al unui arhiepiscop este de 7.244 de lei, indemnizaţia unui episcop ajungînd la circa 6.342-6.629 de lei. Numărul posturilor personalului clerical este stabilit de Ministerul Culturii, în raport cu numărul credincioşilor, conform ultimului recensămînt, cu nevoile reale şi cu fondul alocat în acel timp. (E.S.)

×
Subiecte în articol: observator