x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute 18 iulie 2007

Romănia in cinci minute 18 iulie 2007

18 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute 18 iulie 2007
Sursa foto: Lucian Maftei/

Reprezentanţi ai societăţii civile au cerut, ieri, conducerii Ministerului Public, să menţină echipa de procurori ai Secţiei Parchetelor Militare care instrumentează dosarele Revoluţiei şi Mineriadei, ei nefiind de acord cu declinarea acestor cazuri către procurorii civili.

Â

14:42

Amenzi

BIHOR. Poliţiştii caută un deţinut care nu s-a mai intors in Penitenciarul Oradea, după ce primise o permisie, in perioada 13-16 iulie.

TELEORMAN. Garda de Mediu a amendat căţiva producători agricoli pentru incendierea intenţionată a terenurilor de păioase.

Â

14:47

Căutări

SOLICITARE. Reprezentanţi ai societăţii civile au cerut, ieri, conducerii Ministerului Public, să menţină echipa de procurori ai Secţiei Parchetelor Militare care instrumentează dosarele Revoluţiei şi Mineriadei, ei nefiind de acord cu declinarea acestor cazuri către procurorii civili.

MARAMUREŞ. Un protest spontan a izbucnit, ieri la prănz, la Mina Cavnic, ce aparţine de Compania Remin Baia Mare, ortacii refuzănd să inceapă lucrul, nemulţumiţi de decizia de schimbare a directorului unităţii, Ovidiu Oanţă. Minerii cred că inlocuirea are la bază motive politice.

TIMIŞ - Naştere in comă, la spitalul judeţean

O tănără aflată in comă a născut la Spitalul Judeţean Timişoara, pentru asistarea ei fiind chemată o echipă de ginecologi şi neonatologi de la Maternitatea "Bega", informează Rompres. Tănăra de 28 de ani a fost internată de urgenţă la Neurochirurgie, pentru operarea unui hematom cerebral. Fiind insărcinată in luna a VIII-a, medicii i-au indepărtat mai intăi hematomul cerebral, după care i-au făcut cezariană. Fetiţa pe care a născut-o este sănătoasă, iar mămica şi-a revenit din comă.

TĂRGOVIŞTE - Răniţi după explozia unui dozator de bere

Şase persoane au fost rănite, luni seara, după ce un tub de dioxid de carbon dintr-un dozator de bere aflat in incita unui bar din Autogara Tărgovişte a explodat din cauza căldurii, transmite Mediafax. Cele şase persoane surprinse de deflagraţie au suferit răni la măini şi cap, iar una dintre ele a fost operată. Reprezentanţii firmei care a instalat dozatorul nu au putut explica din ce cauză s-a produs deflagraţia.

PORŢILE DE FIER - Circulaţia fluvială, restricţionată

Circulaţia navelor pe Dunăre este restricţionată in aval de barajul Porţile de Fier II, a declarat ieri, pentru Rompres, directorul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu-Severin, Mihai Ghiba. Traficul se desfăşoară la jumătate de capacitate, deoarece există zone unde aluviunile au format praguri de nisip care impiedică trecerea navelor cu incărcătură voluminoasă.

JUSTIŢIE - Fostul lider PCR Cluj, liber incă cinci luni

Fostul prim-secretat PCR al judeţelor Hunedoara şi Cluj, Ioachim Moga, a obţinut o a doua intrerupere a executări pedepsei de opt ani inchisoare la care a fost condamnat in dosarul revoluţiei de la Cluj. Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a dispus ca acesta să fie lăsat in libertate, din motive medicale, pănă la data de 12 decembrie 2007. Moga (81 de ani) a fost condamnat definitiv anul trecut pentru instigare la omor deosebit de grav. In timpul evenimentelor petrecute la Cluj in decembrie ’89 au fost ucise 26 de persoane şi alte 52 au fost rănite. (M.P.)

DN 17 - Traficul rutier, ingreunat

Circulaţia rutieră pe DN 17 la ieşirea din municipiul Bistriţa spre Vatra Dornei este ingreunată din cauza lucrărilor de reabilitare a şoselei, incepute ieri de firma germană Geiger Bogl, transmite Mediafax. Reabilitarea şi modernizarea DN 17 este asigurată printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii şi contribuţia Guvernului Romăniei. Valoarea totală a lucrărilor este de circa 65 de milioane de euro. Firma germană va incheia lucrările de reabilitare a DN 17 de la km 59 + 292 pănă la sfărşitul sezonului cald.

SRR - Doina Jalea a demisionat


Doina Jalea, directorul programelor de Ştiri al Societăţii Romăne de Radio (SRR), a demisionat din funcţie in urmă cu căteva zile urmare a problemelor tensionate apărute in cadrul SRR. "Am preferat să demisionez din funcţie şi astfel să fac ceea ce orice om cu responsabilitate ar face. Prefer să nu comentez situaţia exisentă", ne-a declarat Doina Jalea. Surse din cadrul SRR afirmă că, in ultima perioadă, jurnalişti cu notorietate in radio, care evită să facă jocuri politice au de suferit. (Dan Tomozei)


Lucrări - Bucureşteni fără energie electrică


Electrica Muntenia Sud va intrerupe măine, intre orele 8:00-16:00, alimentarea cu energie electrică in perimetrul străzilor Bălteni, Cristea Mateescu, Ghica Tei şi Berechet şi intre orele 12:00-13:00 in zonele Str. Gheorghe Manea, Ion Voinescu, Matache Dobrescu şi Calea Dudeşti (intre Str. Gh Manea şi Str. Vlad Judeţul), informează compania. Intreruperile in alimentare vor fi determinate de lucrările planificate de revizii/reparaţii tehnice şi modernizări in reţeaua de distribuţie.

×
Subiecte în articol: observator