x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute 23 iulie 2007

Romănia in cinci minute 23 iulie 2007

23 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute 23 iulie 2007
Sursa foto: Emilia Sava/

Lotul olimpic de fizică al Romăniei a obţinut patru medalii, două de argint, două de bronz, şi o menţiune la Olimpiada din Iran.

13:39

Mirişti in flăcări

INCENDIU. Pompierii tulceni au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins resturile vegetale de pe un cămp situat lăngă DN 22 A.

OLIMPICI. Lotul olimpic de fizică al Romăniei a obţinut patru medalii, două de argint, două de bronz, şi o menţiune la Olimpiada din Iran.

13:44

Aglomeraţie

MĂSURI. Poliţia Rutieră a suplimentat dispozitivul care acţionează in Capitală, pentru a preveni blocajele ce ar putea să se producă la principalele porţi de intrare in oraş. Mii de bucureşteni erau aşteptaţi să se intoarcă din concediile petrecute la mare sau pe Valea Prahovei.

REPORT LA 6 DIN 49.Cele şase numere norocoase de la extragerea de aseară au fost 24, 47, 46, 30, 9, 23. Premiul cel mare, 4,5 milioane de euro, n-a fost adjudecat nici de această dată. La categ. a II-a sunt 16 norocoşi a căte 38.805,45 lei fiecare, iar la categ. a III-a 1.003 căştigători a 928,54 lei.

.


BRAŞOV - Ursul ucigaş a fost impuşcat
Ursul care a omorăt un locuitor din Zărneşti şi a rănit o altă persoană a fost impuşcat in cursul nopţii de sămbătă spre duminică. Animalul a fost urmărit de pădurari după ce a coborăt din nou in preajma cartierului de la marginea pădurii. Potrivit autorităţilor locale, ursul căntărea aproximativ 200 de kilograme şi devenise extrem de violent. (L.M.)


DUPĂ GRATII - Infractori extrădaţi din vestul Europei

Şase persoane care au comis infracţiuni vor fi extrădate astăzi din trei state europene şi vor fi preluate de autorităţile romăne de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă". Din Italia vor fi trimişi in ţară patru infractori condamnaţi pentru furturi, uz de fals sau tentativă de omor. Franţa a extrădat un bărbat de 39 de ani condamnat pentru tălhărie, iar din Spania va fi adus un tănăr de 31 de ani, autor al unei tălhării.


TITULARIZARE - Profesori prinşi copiind la examen
59 de profesori au fost excluşi din examenul de titularizare după ce supraveghetorii au observat că incearcă să copieze. Foarte mulţi dintre candidaţi au intrat in sală cu copiuţe, in total fiind excluşi din diferite motive 127 de candidaţi. La examenul de titularizare
din acest an s-au inscris 47.000 de persoane, dintre care s-au prezentat numai 74%.
Rezultatele finale vor fi afişate astăzi, după care se pot depune contestaţiile. (L.F.)


METEO - Cod portocaliu pentru incă o zi!

Avertizarea cu cod portocaliu a fost restrănsă de astăzi la 20 de judeţe din sudul şi sud-estul ţării şi la Capitală. Meteorologii au mai anunţat vijelii in judeţele Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova. Singura veste bună este aceea că, in sudul şi in sud-estul ţării, la mijlocul acestei săptămăni se vor inregistra temperaturi sub pragul de 35 de grade. Ingrijorător este faptul că vremea caniculară care a topit Romănia la propriu a crescut la 15 numărul total al deceselor. (Anca Ardeleanu)


PETROŞANI - Supravieţuitor al unui accident feroviar
Un tănăr de 19 ani a scăpat cu viaţă după ce a fost călcat sămbătă seară de un tren in Halta Parăng din Petroşani. Alexandru Ştefănescu a incercat să se ferească de o garnitură, dar a fost surprins de o alta care venea din sens opus. El a suferit dublă fractură de craniu şi multiple leziuni interne, dar starea sa a fost stabilizată ca urmare a unei intervenţii chirurgicale efectuate la spitalul din Petroşani. Tănărul a fost transportat apoi
la Timişoara, unde va primi in continuare ingrijirile medicale necesare. (M.N.)


TULCEA - Evadat prins după patru zile
Un evadat din Penitenciarul Tulcea, condamnat la patru ani de inchisoare pentru furt calificat, a fost prins de poliţişti in noaptea de sămbătă spre duminică. Adrian Furcă a fost depistat la domiciliul uneia din rudele sale şi a fost reincarcerat. El fugise la data de 17 iulie din colonia de muncă aflată in suburbia Tudor Vladimirescu a municipiului Tulcea, unde işi ispăşea pedeapsa. Pe numele deţinutului a fost deschis un nou dosar penal, pentru săvărşirea infracţiunii de evadare.


MUNTELE GĂINA - Participare-record la tărgul de fete

Peste 20.000 de persoane au participat la ediţia de anul acesta a Tărgului de fete de pe Muntele Găina. Cea mai cunoscută manifestare a romănilor transilvăneni, in care personajele principale sunt fetele de măritat, s-a incheiat ieri pe platoul situat la peste 1.400 de metri altitudine. Obiceiul este atestat de peste 200 de ani şi se desfăşoară anual in cel mai apropiat sfărşit de săptămănă de sărbătoarea Sfăntului Ilie.


DĂMBOVIŢA - Sentinţă pentru şeful AFAN

Tribunalul Dămboviţa va pronunţa săptămăna aceasta sentinţa in procesul fostului şef al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Neamatori (AFAN), Alexandru Rădulescu, acuzat de omor. El a fost deferit justiţiei după ce in urmă cu un an l-a impuşcat in cap pe tănărul Constantin Rădulescu pentru că se afla la scăldat pe malul Lacului Bunget, teren pe care şeful AFAN il avea in concesiune. (M.P.)

×
Subiecte în articol: observator