x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in cinci minute

Romania in cinci minute

22 Ian 2007   •   00:00

ARGES - Congresul ciobanilor
Peste 200 de ciobani din judetul Arges s-au adunat ieri la congres, nemultumiti de faptul ca dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana nu-si mai pot vinde produsele in piete. Dupa mai bine de patru ore de dezbateri, ciobanii au plecat de la congres marturisind ca vor incerca sa se adapteze noilor conditii si cerinte impuse de UE. Congresul ciobanilor de la Corbi vine dupa o intalnire a celor din Vaslui, oamenii sperand ca prin aceste intruniri sa atraga atentia guvernantilor asupra situatiei lor.

Dr. Tr. Severin - Tentativa de evadare din penitenciar
Patru detinuti au incercat sa evadeze sambata seara din Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, dupa ce au taiat gratiile grupului sanitar. Cei patru erau condamnati pentru savarsirea infractiunii de talharie si furt calificat. Acestia au incercat sa coboare cu un cablu, insa s-au predat agentilor in momentul in care au auzit focurile de avertisment ale acestora. Conducerea penitenciarului a dispus inceperea unei anchete. (D. Stoichita)

Brasov - Basescu, invitat la Tractorul
Institutiile statului, in frunte cu Traian Basescu, au fost invitate la Brasov, la data de 26 ianuarie, pentru a gasi solutii privind soarta uzinei Tractorul. Invitatia a fost facuta de parlamentarii brasoveni. Deputatul Constantin Nita, vicepresedinte national al PSD, a sustinut ca, desi Basescu va fi suspendat din functie, pana atunci trebuie sa se implice in salvarea producatorului national de tractoare. Deputatul mai sustine ca ceea ce va ramane din uzina "va fi transformat intr-o uriasa afacere imobiliara a clientelei pediste, grupata in jurul primarului George Scripcaru". (Libiu Mateescu)

Contrabanda - Mobila "captusita" cu tigari Marlboro
Peste 27.000 de pachete de tigari Marlboro au fost descoperite de politistii de frontiera de la Nadlac intr-un TIR cu destinatia Anglia la sfarsitul saptamanii trecute. Camionul transporta piese de mobilier si a fost vamuit in ciuda sigiliului intact, fiindca soferul dadea semne de nervozitate. Suspiciosi, politistii de frontiera au verificat incarcatura, iar printre piesele de mobilier au gasit ascunse cele 27.000 de pachete de tigari netimbrate, in valoare de 135.000 de lei. Tigarile au fost retinute de catre autoritati. (Andrei Ando)

Modernizare - Apa rece, intrerupta in Bucuresti
Bucurestenii care locuiesc in Sectoarele 2, 3, 4 si 5 vor avea apa potabila inrerupta saptamana aceasta din cauza lucrarilor de modernizare efectuate de Apa Nova Bucuresti. Maine, incepand cu ora 9:00 si pana la ora 4:00, nu vor avea apa locuitorii de pe Bulevardul Chisinau, Aleea Dobrina, Soseaua Pantelimon si Strada Renului. Miercuri apa va fi intrerupta pe strazile: Aurului, Lazar Florea, Azotului, Granita nr. 23, Costila, Luica, Uioara si Piata Resita, intre orele 9:00-21:00.

Revin acasa - Misiune indeplinita in Afganistan
Batalionul 2 Infanterie Calugareni se intoarce maine acasa, dupa sase luni de misiuni in Afganistan. Intr-un comunicat al MApN se arata ca militarii romani au indeplinit, fara a fi implicati in incidente, peste 1.350 de misiuni, constand in patrulari, cercetare si escorte, paza si securizare a raioanelor de dislocare, actiuni umanitare si cu focus medical. Batalionul romanesc a intervenit si in sprijinul fortelor nationale afgane de securitate, armata si politie, pentru mentinerea unui climat de securitate si stabilitate in Provincia Zabul. (Anca Aldea)

Loto 6/49 - Report la categoria I
Numerele castigatoare la extragerea Loto 6/49 de aseara sunt: 27, 30, 47, 20, 48, 10. Marele premiu a ramas inca necastigat, reportul ajungand la suma de 540.136 RON. La categoria a II-a, sase persoane au castigat cate 36.009 RON. Alte 458 sunt mai bogate cu cate 707 RON. Numarul extras la noroc este 4626035.

Buzau - Tineri raniti intr-un accident rutier
Patru tineri au fost grav raniti ieri-dimineata, dupa ce masina in care se aflau s-a rasturnat in curtea unui localnic din localitatea buzoiana Candesti. Victimele se intorceau de la discoteca, iar din cauza vitezei excesive soferul a pierdut controlul autoturismului. Pentru scoaterea din masina a unuia dintre tineri a fost necesara interventia echipajului de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Buzau. Doua dintre victime au fost tranferate la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

Carlibaba - 2.000 de oameni uitati in bezna
Peste 2.000 de locuitori din comuna suceveana Carlibaba au ramas fara curent electric incepand de joi seara, din cauza vantului puternic ce a suflat in zona. "Este anormal ce se intampla. O comunitate intreaga nu beneficiaza de curent electric de atata vreme", a spus Ilie Tironeac, primarul comunei. ISU Suceava a explicat intarzierea prin numarul mare de defectiuni.
Constanta. Prima baie in Marea Neagra pe anul 2007 a fost facuta de cateva zeci de constanteni in mijlocul lunii ianuarie. Locuitorii de la malul marii nu au tinut cont ca oficial suntem in plina iarna si s-au balacit pe cinste. Si cand te gandesti ca in 2006 pe vremea asta marea era inghetata...
×
Subiecte în articol: observator