x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute 9 iulie 2007

Romănia in cinci minute 9 iulie 2007

09 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute 9 iulie 2007

Preţul păinii va creşte in următoarele zece zile din cauza cantităţilor reduse de grău de pe piaţa romănească şi a preţului de achiziţie, a declarat preşedintele Patronatului din Industria de Morărit şi Panificaţie - Rompan, Aurel Popescu, informează Rompres.

Accidente

12:48

VITEZĂ EXCESIVĂ. Un TIR răsturnat pe DN7 a blocat traficul rutier pe unul din sensurile de circulaţie intre oraşele Călimăneşti şi Brezoi (Vălcea).

SUCEAVA. O adolescentă de 16 ani a murit, după ce şoferul maşinii cu care mergea, a intrat intr-un gard din beton, din cauza vitezei excesive.

Anchetă

12:53

BOTULISM. Directorul Inspecţiei de Sănătate Publică, din cadrul Agenţiei de Sănătate Publică Galaţi, Mariana Ghiurcă, a anunţat că o studentă la jurnalism este suspectată că ar fi bolnavă de botulism, după ce a măncat pate de ficat. Tănăra de 24 de ani a fost internată la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

CONSTANŢA. Medicii legişti au stabilit că Petrică Iordache, omul de afaceri constănţean găsit sămbătă dimineaţa mort pe digul plajei Modern din Constanţa, a murit inecat. Cazul este cercetat in continuare de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale.

SECETĂ - Păinea s-ar putea scumpi

Preţul păinii va creşte in următoarele zece zile din cauza cantităţilor reduse de grău de pe piaţa romănească şi a preţului de achiziţie, a declarat preşedintele Patronatului din Industria de Morărit şi Panificaţie - Rompan, Aurel Popescu, informează Rompres. Acesta a precizat că deocamdată nu poate estima exact procentul de creştere, dar că in acest moment mai există pe stoc doar 70.000 de tone de grău.

Loto 6/49 Â - Nici un căştigător la categoria I

Numerele căştigătoare la extragerea Loto 6/49 de aseară sunt: 8, 41, 46, 12, 4, 17. Şi de data această, marele premiu a rămas incă necăştigat, reportul ajungănd la suma de 10.338.272 RON. La categoria a II-a 22 de persoane au căştigat căte 18.612 RON. Alte 1.016 persoane sunt mai bogate cu căte 604 RON. Numărul extras la noroc

este 6609975.

Miercurea-Ciuc - Amnezie după lovitura unui cal

O jurnalistă din Miercurea Ciuc a ajuns sămbătă seara la spital, după ce a fost lovită in zona capului de un cal, in timp ce realiza fotografii la Festivalul "1.000 de fete secuience". Maria CsÃşcs a suferit o comoţie cerebrală şi a fost diagnosticată cu amnezie retrogradă. Acesta nu este primul accident de acest gen petrecut la festival. In anul 2004, un operator de la Naţional TV a ajuns in spital, după ce a fost rănit de un cal.

Meteo - Căldură mare două zile

Primele zile din această săptămănă aduc temperaturi ridicate in toată ţara. In Capitală, astăzi şi măine, mercurul termometrelor va urca pănă la 36 de grade, vom avea astfel o vreme caniculară după-amiaza, cu cer variabil şi vănt slab. De joi vremea va deveni instabilă şi se va răci uşor in majoritatea regiunilor ţării, aversele işi vor face simţită prezenţa indeosebi noaptea. Pe litoral şi la munte vremea va fi călduroasă. (A. A)

JUSTIŢIE - Acuzaţi eliberaţi din cauza amănărilor

Şapte membri ai unei reţele de crimă organizată au părăsit arestul IJP Vălcea, după ce instanţa de judecată a amănat luarea unei decizii privind arestarea lor preventivă, informează Rompres. Acuzaţii au fost reţinuţi vineri seara pentru 24 de ore şi urmau să fie prezentaţi Tribunalului Vălcea in vederea obţinerii mandatelor de arestare. Instanţa a amănat dezbaterile pentru astăzi, iar in această situaţie poliţia a fost obligată, conform legii, să ii pună in libertate pe cei şapte reţinuţi.

ROMĂNIA LIBERĂ - Demiteri contestate in instanţă

Cei 18 angajaţi de la Romănia Liberă, concediaţi săptămăna trecută, vor da in judecată Societatea "R", administratorul cotidianului, fiind susţinuţi in acest demers de Sindicatul Iniţiativa "R" şi Federaţia Mass Media "Alfa 2004". Jurnaliştii au depus deja contestaţii la administratorul ziarului şi se pregătesc să atace concedierile la Tribunalul Bucureşti-Secţia Litigii de Muncă. Sindicatul Iniţiativa "R" va solicita motivarea deciziei şi criteriile care au stat la baza demiterii celor 18 angajaţi.

Ispită - Biserici jefuite de bani şi icoane

Banii strănşi in cutia milei din Catedrala Mitropolitiană din Sibiu au fost furaţi, sămbătă noaptea, de persoane neidentificate incă, deşi clădirea aflată in plin proces de restaurare

dispune de căteva luni un sistem performant de securitate. In aceeaşi zi, un bărbat de 48 de ani din localitatea doljeană Motoci a fost prins in flagrant şi reţinut, după ce a furat o cruce de argint in valoare de 900 de lei e la o biserică ce tocmai se sfinţea in prezenţa fostului preşedinte al Romăniei, Emil Constantinescu.

Pericol - Păduri pline de dispozitive explozive

Un turist care făcea drumeţii intr-o pădure din judeţul Prahova a descoperit ieri o mină antipersonal aflată in stare de funcţionare. Autorităţile au fost imediat alertate şi au organizat detonarea minei. Un incident similar a provocat sămbătă moartea unui tănăr şi rănirea altor opt in judeţul Bacău, la o cabană de lăngă Comăneşti. Victimele descoperiseră un obuz din timpul celui de-al doilea război mondial, care a explodat in măna unuia dintre tineri.

Comemorare - Expoziţie la Muzeul Militar Naţional

Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I" vernisează astăzi expoziţia intitulată "Pe aici nu se trece! (1917-2007)", prilejuită de implinirea a 90 de ani de la victoriile din 1917. Vor fi expuse piese de echipament, uniforme, decoraţii, brevete, scrisori şi manuscrise, obiecte personale ce au aparţinut unor personalităţi din armatele beligerante. Totodată, vor fi prezentate diverse ipostaze ale vieţii de front prin desene, stampe, sculpturi ale unor renumiţi artişti plastici, unii dintre ei martori ai confruntărilor militare din 1917.

×
Subiecte în articol: observator