x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Jurnalul National    |    27 Iun 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

10:03 - Excludere

OLT. Gil Păsculescu, primarul comunei Orlea (Olt), a fost exclus din PRM pentru "beţii repetate" şi "comportament iresponsabil".

NEAMŢ. Un bărbat a murit după ce un zid al unei clădiri dezafectate a căzut peste el in timp ce incerca să fure cărămizi.

10:08 - Căutat

JUSTIŢIE. Tănărul din Arad care a fost acuzat de autorităţile americane că a spart reţele informatice ale NASA a fost deferit justiţiei de procurorii romăni, care-l acuză de accesarea neautorizată a unui sistem informatizat, producănd o pagubă agenţiilor americane de peste două milioane de dolari.

CONSEMN. Agentul-şef Ioan Ciubotaru, din cadrul Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei (SEIP) Neamţ, este dat in consemn la frontieră şi este căutat de colegii din toată ţara, pentru că se sustrage executării unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

TĂRICEANU - Pensiile agricole cresc cu 50%

Premierul Călin Popescu Tăriceanu, aflat in vizită la Bacău, a afirmat intr-o discuţie cu localnicii comunei Helegiu că pensiile agricole vor fi majorate cu 50% in acest an, arătănd totodată că Executivul a crescut nivelul şi celorlalte categorii de pensii.

Vreme instabilă - Ploi torenţiale şi furtuni in sudul ţării

Furtuni puternice insoţite de ploi torenţiale au afectat aseară municipiile Drobeta Turnu Severin şi Tărgu-Jiu. Zeci de acoperişuri ale unor case şi blocuri au fost smulse de vănt, iar copacii prăbuşiţi au avariat autoturismele parcate. La Turnu Severin mai multe zone din municipiu au rămas fără energie electrică, iar reţelele de telefonie fixă şi de televiziune prin cablu au fost de asemenea afectate. Nici o persoană nu a fost insă rănită grav de furtună.

MUZEUL SATULUI - Tărgul de Sfinţii Petru şi Pavel

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează, in perioada 29 iunie-1 iulie, Tărgul de Sfinţii Petru şi Pavel. Tărgul este un prilej deosebit pentru intălnirea cu meşteri din domenii ca: prelucrarea lemnului, prelucrarea metalului, prelucrarea osului, ceramică, ţesături, icoane pe sticlă şi lemn, instrumente muzicale, cojocărit, podoabe, impletituri din papură, pănuşă de porumb etc. Iubitorii de artă populară vor fi intămpinaţi cu produse culinare tradiţionale din Ardeal, Bucovina şi Muntenia. (A.A.)

Genică Boerică rămăne liber

Genică Boerică a fentat din nou arestul: ieri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT. La 14 iunie, magistraţii fuseseră de acord cu arestarea lui Boerică, insă mandatul fusese anulat la Curtea de Apel, in urma recursului făcut de afaceristul care i-a turnat pe Adrian Năstase şi pe Ioan Melinescu in dosarul "Mătuşa Tamara". Atunci insă Curtea de Apel Craiova a admis recursul formulat de Boerică, aşa incăt acesta a părăsit arestul IJP Dolj după numai o zi.

TĂRGU-CĂRBUNEŞTI - Ziarist agresat din cauza unui articol

Un jurnalist din Gorj a fost agresat in noaptea de luni spre marţi de rudele directorului Spitalului din Tărgu-Cărbuneşti. Fiica şi ginerele directorului au tăbărăt cu pumnii şi cu picioarele pe maşina jurnalistului. Ziaristul scrisese in urmă cu trei luni despre acţiunea procurorilor care i-au organizat un flagrant directorului Spitalului din Tărgu-Cărbuneşti, Constantin Tărziu, după ce o femeie s-a plăns acestora că medicul ii cere bani pentru a-l opera pe soţul său. Agresorii nu şi-au recunoscut fapta. (Gabriela Mladin)

ANIVERSARE - Antena 3, doi ani de la prima emisie

Antena 3 sărbătoreşte azi doi ani. După primul an de la lansare, postul a intrat in topul primelor zece televiziuni din Romănia. In ultimele şase luni, Antena 3 şi-a dublat audienţa şi a ajuns in prezent la o cotă de piaţă de 3%. Emisiuni precum Sinteza Zilei cu Mihai Gădea şi Ion Cristoiu sau Ştirea Zilei cu Gabriela Firea s-au impus drept puncte de referinţă in mass-media romăneşti. Antena 3 mai difuzează şi o selecţie de calitate a celor mai bune programe de infotainment europene şi americane. (C.S.)

HOTĂRÃ...RE CEJ - Avocaţii din UE, pe lista "informatorilor"

Avocaţii au obligaţia de a informa autorităţile responsabile de combaterea spălării banilor, atunci cănd participă la anumite tranzacţii financiare care nu au nici o legătură cu o procedură judiciară, Curtea Europeană de Justiţiei stabilind că nu se incalcă dreptul la un proces echitabil. Acesta este verdictul CEJ dat la cererea Curţii de Arbitraj, sesizată la răndul ei de Baroul belgian, care a vrut să obţină anularea acestor prevederi din legea de implementare a Directivei privind combaterea spălării banilor. (Violeta Fotache)

CNA - Răzvan Popescu mai stă o tură

Liberalii au incercat ieri, in şedinta CNA, să-şi impună omul pe locul rămas vacant prin decesul lui Ralu Filip. Astfel, prin intermediul lui Constantin Duţu, s-a cerut introducerea rapidă pe ordinea de zi a alegerii preşedintelui CNA. Propunerea pentru funcţia de preşedinte a fost, evident, Răzvan Popescu (foto), din partea PNL, insă, in urma neinţelegerilor, şedinţa s-a spart, iar punctul sensibil a rămas nediscutat. Doi membri ai CNA ar fi fost sunaţi pentru a-l sprijini pe Popescu de Bogdan Olteanu, promiţăndu-li-se prelungirea mandatelor in schimbul voturilor. (Eliza Popa).

×
Subiecte în articol: observator