x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Jurnalul National    |    28 Iun 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: PRESIDENT PRESS OFFICE/

La frontiera comună a Romăniei, Bulgariei şi Serbiei, a inceput ieri la prănz exerciţiul de comandament pe hartă "Danube Guard 07",



DANUBE GUARD 07. La frontiera comună a Romăniei, Bulgariei şi Serbiei, a inceput ieri la prănz exerciţiul de comandament pe hartă "Danube Guard 07", in cadrul căruia vor fi executate căteva secvenţe practice in teren, pe apă, in aer şi pe uscat de către grupările de forţe intrunite Danube, Vizin şi Timoc. (D.S.)


15:59 - DECIZIE
BUGET. Guvernul a aprobat suplimentarea cu 50.000 de lei a bugetului alocat organizării "Tărgului de fete".
CĂUTĂRI. Un muncitor de pe un şlep care circula pe Dunăre este căutat, după ce in noaptea de marţi spre miercuri s-a aruncat in apă.


16:04 - SOLICITARE
GALAŢI.
Un tănăr in vărstă de 22 de ani este cercetat pentru contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră gălăţeni in timp ce incerca să scoată ilegal din ţară un pistol cu aer comprimat. Arma a fost confiscată de poliţişti.
BUCUREŞTI. Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Invăţămăntul Preuniversitar (FNAP-IP) a cerut Ministerului Educaţiei, intr-o scrisoare deschisă, modificarea urgentă a programului privind inceperea examenului de Bacalaureat in Capitală de la ora 9:00 la 7:00-7:30 din cauza caniculei.



CONSTANŢA - Spectacol aerian romăno-american
Astăzi, incepănd cu ora 10:00, Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" găzduieşte spectacolul aerian "Magie pe cer 2007". Formaţia de acrobaţie aeriană a Forţelor Aeriene ale SUA, Thunderbirds, va evolua alături de aeronave militare romăne (MiG-21 Lancer, IAR-99 Şoim şi L-39) şi de avioane uşoare de la Aeroclubul Romăniei. Formaţia Thunderbirds se află la primul turneu european după atentatele de la 11 septembrie 2001. (Sorin Anghel)


Caniculă - Bătrănii vor primi acasă apă şi păine

Ministerul Internelor va institui un sistem public de ajutorare pentru persoanele vărstnice şi cele cu afecţiuni cadio-vasculare, prin care li se va furniza acestora apă şi păine la domiciliu, dacă, din cauza caniculei, in judeţul in care locuiesc se instituie cod portocaliu, a anunţat premierul. Bătrănii trebuie să plătească păinea şi apa atunci cănd le sunt livrate.


Restricţii - Şos. Ştefan cel Mare, inchisă şase luni

Circulaţia pe Şos. Ştefan cel Mare şi Bd. Iancu de Hunedoara va fi restricţionată timp de jumătate de an, iar Pasajul Obor va fi inchis traficului, incepănd de luni, din cauza lucrărilor de modernizare a carosabilului şi inlocuirii liniei de tramvai. Restricţiile de circulaţie vor fi menţinute pănă la sfărşitul anului 2007. Astfel, pe Şoseaua Ştefan cel Mare şi Bulevardul Iancu de Hunedoara traficul rutier general se va desfăşura doar pe o singură bandă de circulaţie. Circulaţia tramvaielor pe aceste artere va fi inchisă pe durata lucrărilor.



LANSARE - Convorbiri cu Josif Constantin Drăgan
Editura RAO a lansat ieri, la Librăria Cărtureşti din Capitală, cartea "Despre succes - Convorbiri cu Josif Constantin Drăgan". Evenimentul a avut loc in prezenţa doamnei Veronica Guşă de Drăgan, soţia lui J.C. Drăgan - primul miliardar romăn in dolari, care trăieşte in prezent in Spania, la Palma de Mallorca. Personalitatea celui considerat un personaj multivalent a fost evocată de Guido Ravasi, secretar general al Fundaţiei Europene Drăgan, precum şi de scriitorul şi publicistul George Arion. (R.R.)


LEGE - 37,5%, punctul de pensie in 2008
Valoarea punctului de pensie va creşte de la 30% la 37,5%, incepănd cu 1 ianuarie 2008, şi la 45% incepănd cu 1 ianuarie 2009, au decis ieri deputaţii din comisia de muncă, adoptănd o propunere a PSD, care prevedea creşterea punctului de pensie la 45% din 2008. Prezent la dezbateri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a explicat că nu sunt resurse financiare pentru o asemenea creştere şi a propus majorarea punctului de pensie la 37,5%, dar in două etape, in ianuarie şi in iulie 2008, deputaţii nefiind insă de acord cu etapizarea. (C. Vintilă)



SENAT - Consiliul Naţional de Integritate, validat
Plenul Senatului a validat ieri cu 66 de voturi pentru şi unul impotrivă componenţa Consiliului Naţional de Integritate, care cuprinde reprezentanţi ai partidelor, ai magistraţilor şi ai societăţii civile. Absenţa din sala de şedinţă a senatorilor PD şi PLD a fost sancţionată de reprezentanţii PNL şi PSD. "Se vede cine a vrut să funcţioneze ANI şi cine, nu. PD şi PLD, arhanghelii luptei anticorupţie, lipsesc din sală", a comentat liberalul Puiu Haşotti, in timp ce liderul PSD, Mircea Geoană,
a catalogat drept "lamentabilă" atitudinea democraţilor. (Aniela Nine)


BUCUREŞTI - Energia electrică va fi intreruptă
Bucureştenii vor rămăne măine fără energie electrică, anunţă printr-un comunicat SC Electrica Muntenia Sud SA. Astfel, măine, intre orele 9:00 şi 12:00, vor fi afectaţi consumatorii de pe Strada Banul Mărăcine, Ion Coman, Antiaeriană (intre Dărniciei şi Petre Ispirescu), Docolina, Iliada, Creaţa, Moş Adam, Suzana, Rombului şi Corbiţa. Intre orele 12:00 şi 13:00 vor rămăne fără energie electrică blocurile amplasate intre Str. Cămpia Libertăţii şi Str. Bucovina.


HUNEDOARA - Traficul feroviar, blocat de un copac
Circulaţia feroviară pe magistrala Curtici - Bucureşti-Nord a fost ieri blocată in judeţul Hunedoara, după ce un copac s-a prăbuşit peste liniile de inaltă tensiune ale căii ferate, in zona haltei Geoagiu. Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Hunedoara, comisar-şef Vasile Hriţac, circulaţia feroviară a fost intreruptă după ce angajaţii firmei care se ocupă de tăierea pomilor din zona căii ferate au doborăt un plop care a căzut peste un fir de inaltă tensiune de 27.000 de volţi, ce alimentează locomotivele. (M.H.)

×
Subiecte în articol: observator