x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

16 Iul 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

Primarul Sectorului 4, Adrian Inimăroiu, ajutat de angajaţi ai ADP, a demontat ieri toboganele şi leagănele vechi dintr-un loc de joacă de pe Şoseaua Giurgiului. Edilul spune că aparatele sunt un "pericol public" şi că a luat pe cont propriu problema modernizării acestora, intrucăt nu are aprobarea Consiliului Local.

INIŢIATIVĂ. Primarul Sectorului 4, Adrian Inimăroiu, ajutat de angajaţi ai ADP, a demontat ieri toboganele şi leagănele vechi dintr-un loc de joacă de pe Şoseaua Giurgiului. Edilul spune că aparatele sunt un "pericol public" şi că a luat pe cont propriu problema modernizării acestora, intrucăt nu are aprobarea Consiliului Local. Romeo Drăgan, preşedintele comisiei economice a Primăriei, a declarat insă că nu există opunere din partea consilierilor, dar este necesară o detaliere a planului de investiţii din partea primarului.

IMOBILIAR - Autostrada scumpeşte terenul

Preţurile terenurilor situate de-a lungul traseului viitoarei autostrăzi Bucureşti - Ploieşti vor creşte de două sau chiar de mai multe ori, in viitorul an, spun analiştii imobiliari. Cele mai mari beneficii le vor avea investitorii care au cumpărat terenuri in apropierea nodurilor rutiere, consideră Narcis Gorea, directorul general al Real Estate Advisory Group. "La Moara Vlăsiei preţurile vor creşte de la 8-40 de euro metrul pătrat, la peste 100 de euro", mai spune Gorea. (Daniela Ivan)

BRĂILA - Evadaţii de la Tichileşti, prinşi

Cei doi deţinuţi condamnaţi pentru tălhărie care au evadat, sămbătă, de la Penitenciarul pentru Tineri şi Minori din Tichileşti, au fost prinşi de angajaţii instituţiei de detenţie ieri-dimineaţă in Baldovineşti, judeţul Brăila. In această comună locuiesc părinţii lui Ionuţ Cătălin Togan, unul dintre fugari. Cei doi nu au opus rezistenţă in momentul prinderii.

SIBIU - Intersecţia DN 1 cu DN 7, blocată

Aproximativ o sută de tiruri au blocat sămbătă noaptea intersecţia Drumurilor Naţionale şi 7 din localitatea Veştem, judeţul Sibiu. Şoferii au protestat astfel impotriva deciziei care nu le permite să circule pe Valea Oltului, la sfărşitul săptămănii, decăt pe timpul nopţii. Drumul a fost deblocat după căteva ore. Poliţiştii de la Brigada Rutieră au identificat 34 de autovehicule care au participat la protest.

NICOLĂESCU - Procesul intentat de Băsescu, "ridicol"

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat sămbătă la Sovata că procesul civil pe care i l-a intentat preşedintele Traian Băsescu este primul său proces in calitate de persoană fizică de cănd e ministru. După ce miercuri l-a făcut procesoman pe şeful statului, sămbătă, Nicolăescu a adăugat că acest proces este "o chestiune ridicolă". Preşedintele cere daune morale de 500 de milioane de lei vechi lui Eugen Nicolăescu, invocănd "vătămarea dreptului la onoare şi reputaţie" prin faptul că ministrul l-a făcut mincinos şi a spus că suferă de mai multe "boli psihice".

IAŞI - Nepoata lui Sadoveanu, jefuită

Nepoata scriitorului Mihail Sadoveanu, Elisaveta, a fost jefuită la sfărşitul săptămănii trecute in trenul Iaşi - Braşov. Hoţul, pe numele său Tudor Gheorghe, i-a luat femeii banii, actele şi un telefon, in timp ce aceasta dormea, dar a fost prins la scurt timp de către şeful de tren. După verificarea tuturor călătorilor, Tudor Gheorghe a fost găsit, singur, in ultimul vagon, avănd asupra sa banii şi celelalte bunuri sustrase de la Elisaveta Sadoveanu. Bărbatul a fost predat poliţiştilor şi este cercetat in stare de libertate.

Â

LOTO 6/49 - Premiul cel mare s-a reportat

Marele premiu la categoria I a extragerii Loto 6/49 de aseară, in valoare de circa 4 milioane de euro, s-a reportat. Numerele extrase au fost: 36, 41, 44, 46, 48, 10, insă nici un jucător nu le-a ghicit pe toate. La categoria a II-a s-au intregistrat 7 căştiguri a căte 76.544 de lei. Impătimiţii de loto nu au avut mai multă şansă nici la Noroc, pentru că şi aici a fost report la primele două categorii. Varianta extrasă a fost: 3 9 1 3 9 2 7, iar suma reportată la prima categorie se apropie de 325.000 lei. La categoria a treia s-au căştigat căte 12.010 lei.

Â

Â

PROGRAM - Cursuri de calificare in construcţii

Sphera Building Center anunţă reinceperea inscrierilor pentru cursurile de calificare din domeniul construcţiilor. Cursurile sunt realizate in colaborare cu Şcoala de Arte şi Meserii - UCECOM Bucureşti şi Camera Mesteşugarilor din Koblenz - Germania, fiind recunoscute atăt in Romănia, căt şi in străinătate. Meseriile vizate sunt: electrician constructor, instalator sanitar şi de gaze, tămplar manual, maistru construcţii. Detalii pe www.spheracenter.ro.

DEPUTAT PD - Semnături pentru DN 66A

Deputatul PD Monica Iacob-Ridzi strănge semnături de la populaţia din Valea Jiului pentru continuarea lucrărilor la DN 66A. Potrivit acesteia, blocarea proiectului este cauzată de conflictul politic dintre PNL - PSD şi PD, şi nu de absenţa avizelor de mediu, care au existat incă din 1999. Iacob-Ridzi afirmă că DN 66A asigură deschiderea Văii Jiului prin Coridorul IV Pan-European spre judeţele Timiş şi Arad şi frontiera Romăniei cu Ungaria, respectiv spre judeţul Caraş-Severin şi cele două porturi situate la Dunăre, fiind vital pentru economia acestei zone. (O.S.)

×
Subiecte în articol: observator