x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    10 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Andreea Balaurea /

Peste patruzeci de persoane, in mare parte bătrăni şi copii, au fost evacuate ieri-dimineaţă de Primăria Sectorului 2 dintr-un imobil insalubru situat in zona Obor.



EVACUARE. Peste patruzeci de persoane, in mare parte bătrăni şi copii, au fost evacuate ieri-dimineaţă de Primăria Sectorului 2 dintr-un imobil insalubru situat in zona Obor. După identificare, persoanele care nu au forme legale de şedere in Capitală vor fi trimise in localităţile de unde provin.

9:09 - FĂRĂ APĂ
VALU LUI TRAIAN. Şoferul unui tractor a murit cănd vehiculul a fost lovit de locomotiva unui tren la o trecere peste calea ferată.
BĂRLAD. Locuitorii au rămas ieri fără apă rece la robinete, din cauza unor probleme la staţia de tratare a apei.

9:14 - COOPERARE
TIMIŞ. Un urmărit internaţional a fost reţinut de poliţiştii din Timiş in baza unui mandat de arestare preventivă emis de autorităţile italiene. Maurizio M. este acuzat a fi autorul unor infracţiuni de jaf armat la mai multe societăţi comerciale bancare, la ultimul urmăritul rănind grav un carabinier.
RESTRICŢII. Circulaţia pe Drumul Naţional 15, in zona localităţii Chiriţeni, judeţul Neamţ, se desfăşoară cu restricţie de viteză de 30 kilometri pe oră şi este interzisă vehiculelor de peste 3,5 tone, din cauza unei alunecări de teren care a ingustat partea carosabilă pe o lungime de 100 de metri.


DAN VOICULESCU - "Luaţi-vă măinile de pe biserică!"
Prezent ieri in cadrul emisiunii "Sfertul academic", Dan Voiculescu a recunoscut că este implicat intr-o luptă personală cu CNSAS şi a insistat asupra faptului că, in opinia sa, problema dosarelor preoţilor, discutată intens in aceste zile, poate fi cel mai bine elucidată prin simpla publicare a dosarelor pe internet. "CNSAS are un singur lucru de făcut: să publice dosarele ca să le vadă toată lumea", a declarat Dan Voiculescu. In ceea ce priveşte presiunile şi declaraţiile din aceste zile din partea diverşilor oameni politici referitoare la alegerea noului Patriarh, liderul PC a declarat cu fermitate că oamenii politici trebuie să renunţe complet la incercarea de a influenţa competiţia din sănul bisericii. "Luaţi-vă măinile de pe biserică!", a spus Dan Voiculescu.


CNAS - Mai mulţi bani pentru medicamente
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a deblocat dintr-un fond de urgenţă 63 de milioane de lei pentru suplimentarea plafoanelor pentru medicamente compensate şi gratuite destinate asiguraţilor. Din această sumă, 500 de farmacii bucureştene care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate au primit 13,2 milioane lei. Reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor susţin insă că aceşti bani vor ajunge numai pentru căteva zile. In replică, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea (foto), promite că pănă la sfărşitul lunii vor mai fi alocate in jur de 200 de milioane lei.


VASLUI - S-a mutat in cuşcă de frica tatălui
Terorizat de tatăl său cu bătăile, un băiat in vărstă de 9 ani, din comuna Micleşti, s-a mutat de căteva zile intr-o cuşcă, in spatele Primăriei. Marius Dăscălescu este elev al Şcolii Speciale din Vaslui şi a venit acasă la părinţi pe perioada verii. El face parte dintr-o familie cu probleme sociale. Tatăl este un mare consumator de băuturi alcoolice, iar mama munceşte singură pentru a creşte şapte copii. Autorităţile au inceput deja o anchetă. (Ana Ionaşcu)


LOTO 6/49 - Şapte milioane de euro in joc Â
Premiul la categoria I la tragerea Loto 6/49Â de duminică a ajuns la aproximativ 7 milioane de euro, fiind cel mai mare din istoria Loteriei Romăne. Ultima dată, premiul categoriei I a fost obţinut la 6 mai 2007, in urmă cu 13 săptămăni, de un colectiv format din zece jucători din Ploieşti, valoarea acestuia fiind de peste 5,6 milioane de lei.


SUCEAVA - Dinamitarea podului, eşuată
Dinamitarea podului din comuna suceveană Ostra a eşuat. Pirotehniştii, care au incercat să degajeze albia răului ca să evite formarea unei alte viituri, au folosit două kilograme de material explozibil, dar nu a fost suficient. Specialiştii spun că detonarea a eşuat din cauza structurii rezistente a podului din Ostra. Edilii locali vor incerca să dărăme podul cu alte utilaje, pe care vor să le aducă in zonă in cel mai scurt timp.(N. Amurăriţei)


COVASNA - Medici nevoiţi să returneze bani
Peste 100 de medici de familie din Covasna sunt nevoiţi să returneze 1,35 miliarde lei vechi, reprezentănd sume incasate de aceştia pentru pacienţi care intre timp au murit, dar figurau pe listele lor, transmite Mediafax. "Medicii de familie au primit această sumă fără să li se cuvină. Pentru a evita astfel de situaţii, de acum incolo din trei in trei luni vom scoate decedaţii de pe liste", a mai adăugat directorul CAS Covasna, Ioan Mitrea.


RĂMNICU-VĂLCEA - Captură de peste 30 kg de mercur
Poliţiştii bucureşteni au prins in flagrant in Rămnicu-Vălcea mai multe persoane care intenţionau să văndă peste 30
de kilograme de mercur alb unui bărbat din Capitală. Poliţiştii au stabilit că Marian Chiriţă şi Constantin Dărlici, prin intermediul lui Sorin Lucian Muşoiu, doreau să văndă cele 33 de kilograme de mercur contra sumei de 3.500 de euro. Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi in stare de libertate.


GARA DE NORD - Taxa de acces a fost eliminată
CFR SA a eliminat taxa de acces in Gara de Nord incepănd de ieri. Decizia a fost luată de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban (foto), care consideră că taxa de un leu este imorală. "Am discutat cu directorul CFR SA şi am decis ca această taxă să fie eliminată. Consider că este o taxă fără suport moral, care nu există in alte gări europene. Ea a existat pe vremea lui Ceauşescu, a fost eliminată in 1990, şi apoi impusă din nou in 1997", a spus Orban. Taxa nu aduce fonduri semnificative pentru Gara de Nord.


BRAŞOV - ATV-ul pompier, lansat la Moeciu
Cel mai nou sistem mobil de stingere a incendiilor a fost lansat ieri la Moeciu, zona Bran. Revoluţionarul ATV (vehicul pentru orice teren) are in dotare pompă cu spumă şi instalaţie de apă, vehiculul fiind capabil să ajungă la orice cabană şi să stingă un incendiu de proporţii in doar un minut, cu doar 18 litri de lichid special. Firma americană producătoare, care a donat vehiculul, garantează multifuncţionalitatea ATV-ului pe orice fel de teren şi in orice condiţii de vreme. (Libiu Mateescu)


TIMIŞ - Morţi chemaţi la analize
Unele persoane decedate au primit, in judeţul Timiş, scrisori cu taloane de analize pentru evaluarea stării de sănătate, in program inregistrăndu-se mai multe neconcordanţe, transmite Mediafax. Horia Cristian, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş (CJAS Timiş), a adăugat că alte probleme cu care s-au confruntat medicii sunt legate de completarea taloanelor de analize şi a biletelor de trimitere pentru analize. In judeţul Timiş au ajuns şi primele scrisori cu taloane de analize pentru persoanele născute in luna august.


TULCEA - Beat, s-a răsturnat cu maşina furată
Un tănăr din Tulcea, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a furat o maşină pe care a distrus-o apoi intr-un accident rutier. Bărbatul, angajat al unei societăţi comerciale, ştia locul in care se aflau cheile maşinilor de serviciu ale angajaţilor. Deşi aflat in stare de ebrietate, s-a găndit că ar fi bine să facă o plimbare cu maşina. După ce a ieşit din Tulcea, pe DN 22, intr-o curbă, a pierdut controlul autovehiculului şi s-a răsturnat in afara carosabilului. El va fi cercetat pentru săvărşirea infracţiunilor de furt şi conducere fără permis in stare de ebrietate.


CLUJ - Cartel "Alfa" va picheta Prefectura
Sindicaliştii de la Cartel "Alfa" Cluj ameninţă cu pichetarea Prefecturii in semn de protest faţă de situaţia inregistrată la Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP), care nu a primit de patru luni un răspuns din partea Ministerului Muncii privind restructurarea personalului. Preşedintele Cartel "Alfa" Cluj, Grigore Pop, a declarat ieri că la inceputul săptămănii viitoare va avea loc o intălnire a Comisiei de Dialog Social a judeţului, iar in cazul in care nu se va găsi o soluţie, va urma pichetarea Prefecturii Cluj.


RATB - Tramvaiele 20 şi 24, la traseele de bază
Liniile de tramvaie 20 şi 24 vor reveni la traseele de bază incepănd cu data de 12.08.2007, urmare a finalizării lucrărilor de modernizare a căii de rulare, informează RATB. Astfel, linia 20 va funcţiona intre Laromet şi Calea Plevnei, prin Bdul Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Bdul Ion Mihalache, Strada Buzeşti şi Strada Berzei. Linia 24 va funcţiona intre Cartier Dămăroaia şi Gara de Nord, prin Bdul Gloriei, Bdul Bucureştii Noi, Cal. Griviţei, Bdul Ion Mihalache, Strada Buzeşti, Bdul Al.I. Cuza şi Bdul Ghe. Duca. De la aceeaşi dată, linia 43 de tramvaie se suspendă.

×
Subiecte în articol: observator bdul