x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, o medalie de aur, două de argint şi trei de bronz la olimpiada internaţională de chimie

România, o medalie de aur, două de argint şi trei de bronz la olimpiada internaţională de chimie

de Cristinel C. Popa    |    01 Mai 2013   •   13:31
România, o medalie de aur, două de argint şi trei de bronz la olimpiada internaţională de chimie

Premiul special a fost primit tot de un elev român pentru punctajul maxim obţinut la proba practică Şase medalii au primit olimpicii români la Olimpiada Internaţională de Chimie “D. Mendeleev” desfăşurată recent la Taşkent. Medalia de aur a fost cucerită de Andreea Maria Filip, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Mara Ioana Eşanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional “Roman Vodă” din Roman, judeţul Neamţ) şi Grigore Mihai Prună (clasa a XII-a/Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare) au intrat în posesia medaliilor de argint.

Alţi trei elevi au fost laureaţi cu medalii de bronz: Teodora Coroamă (clasa a XII-a/Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Botoşani), Vlad-Mihai Mandrici (clasa a X-a/Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti) şi Ştefan Bogdan Ivan (clasa a XI-a/Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti).

Mara Ioana Ieşanu a primit şi premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practică. Lotul olimpic de chimie al României a participat la prestigioasa competiţie internaţională de chimie intrând în competiţie cu 118 elevi  din 17 ţări. Concursul a constat în trei probe a câte cinci ore, două probe teoretice şi o probă practică. După festivitatea de premiere, membrii lotului au fost invitaţi la Ambasada României din Uzbekistan, unde au fost felicitaţi de către Romeo Stanciu, ambasadorul României în Uzbekistan.  

 

×