x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, pe harta misterelor. Oamenii de ştiinţă, bulversaţi de "Triunghiul Morţii" din Marea Neagră

România, pe harta misterelor. Oamenii de ştiinţă, bulversaţi de "Triunghiul Morţii" din Marea Neagră

25 Iul 2013   •   11:18
România, pe harta misterelor. Oamenii de ştiinţă, bulversaţi de "Triunghiul Morţii" din Marea Neagră

Diverse articole şi lucrări apărute în ultima vreme susţin că în Marea Neagră s-ar afla un fel de Triunghi al Bermudelor, cu suprafaţa de 8-10 km, care s-ar deplasa constant, provocând dispariţii inexplicabile, de nave, avioane şi oameni, relatează Antena3. Relatări despre asemenea întâmplări apar în povestiri ruseşti din secolele XIII şi XIV, dar şi în mărturii mai recente ale unor martori ori supravieţuitori norocoşi. Oamenii de ştiinţă au pus aceste fenomene pe seama anomaliilor magnetice care se fac simţite în Marea Neagră.

Ele ar fi provocat şi dispariţia în mai 1944 a crucişătorului Tiolkovski, la sud de Crimeea (la 70 km în larg), în plină zi, pentru ca, la numai două luni după aceea, cinci avioane militare ruseşti să aibă aceeaşi soartă. Diverse surse pretind că şi nava, şi aparatele de zbor ar fi fost înghiţite de o ceaţă neagră cu sclipiri verzi, descriere asemănătoare celei făcute de piloţii supravieţuitori din Triunghiul Bermudelor.

Potrivit canalului de televiziune american ABC, atât în Triunghiul Bermudelor (între Bermude, Puerto Rico şi Miami), cât şi în “Triunghiul Morţii” din Marea Neagră s-a observat…un foc ciudat (o gheaţă care arde). Specialiştii spun că focul de pe apă - ce izbucneşte din senin pe kilometri întregi - apare în momentul în care acumulări de gaze ies la suprafaţă şi sunt mai intense atunci când sunt furtuni.

Citeşte mai multa aici



×