x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, pregătită cu 150 de spectacole pentru întâmpinarea anului 2018

România, pregătită cu 150 de spectacole pentru întâmpinarea anului 2018

31 Dec 2017   •   11:50
România, pregătită cu 150 de spectacole pentru întâmpinarea anului 2018
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Peste 8.000 de poliţişti, cu aproape 4.000 de autospeciale şi peste 100 de câini de serviciu, vor fi gata să intervină în noaptea de Anul Nou, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor, a anunţat IGPR. 

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, peste 5.100 sunt poliţişti de ordine publică, aproape 1.400 sunt de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri, respectiv poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. 

Poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic în peste 200 de staţii şi triaje de cale ferată, în aproape 200 de trenuri, în 11 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 14 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. 

Peste 5.100 de pompieri acţionează în perioada Revelionului, iar urgenţele medicale sunt acoperite de 254 de echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 26 de unităţi de terapie intensivă mobilă şi opt ambulanţe, a anunţat IGSU. 

În perioada Revelionului, răspunsul la potenţialele situaţii de urgenţă va fi asigurat, zilnic, de peste 5.100 de pompieri salvatori care acţionează cu 2.900 de mijloace tehnice, iar numărul efectivelor poate fi suplimentat în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă de amploare, a menţionat sursa citată. 

De asemenea, urgenţele medicale vor fi acoperite, la nivel naţional, de 254 de echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 26 de unităţi de terapie intensivă mobilă, opt ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 42 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum şi 38 de şenilate. 

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura 150 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), la nivel naţional, la care sunt aşteptate să participe peste 300.000 de persoane. 

Poliţiştii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naţionale, judeţene şi autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere. AGERPRES

×
Subiecte în articol: revelion 2018